Újra KRESZ Szafarit tartottak a gyerekeknek a Vadasparkban

2023. 09. 21., 16:29
Idén is megtartották a KRESZ Szafarit a Kecskeméti Vadaskertben. A vidám balesetmegelőzési vetélkedőn több mint 200 negyedikes gyerek vett részt és tanult. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága idén 10 állomáson várta vetélkedőkkel a vármegyéből érkező fiatalokat.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 34 képet tartalmaz

Igazi versenyhangulatban biztatták ma az iskolások a társaikat. A biztonsági eszközök felpróbálása mellett kerékpározásból és közlekedésbiztonsági ismeretekből is vizsgáztak az idei KRESZ Szafari résztvevői. Évről évre a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága szervezi meg a vidám vetélkedőt a Kecskeméti Vadaskertben.

Kivonulunk ide a Kecskeméti Vadaskertbe és egy úgynevezett KRESZ Szafari biztonságtechnikai vetélkedőt tartunk gyerekeknek, méghozzá 4. osztályos gyerekeknek. Ilyenkor mindig 8 osztályt hívunk meg. Idén vidékről nagyon sok osztály érkezett. Ketten jöttek Kecskemétről, de jöttek Soltvadkertről, Izsákról, Kiskunfélegyházáról és Kiskőrösről is
— mondta Dudásné Tóth Erika rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára.

A mai napon közel 200 gyerek vetélkedett. Ügyességi játékok, biciklis feladatok és kvízkérdések egyaránt várták őket, ráadásul a helyszín sem véletlen.

Első körben kerestek egy szafari-helyszínt, ami Kecskeméten mi más lehetne, mint a vadaskert. Most már ott tartunk, hogy ez hagyománnyá vált, hogy ilyenkor ősszel megrendezésre kerül a KRESZ Szafari. És éppen mondtam a gyerekeknek, hogy ahogyan az állatkerti pedagógusunk annak idején a táborban volt diák, ugyanúgy az első KRESZ szafaris diákok lassan már eljutnak odáig, hogy jogosítványt szereznek
— mesélte Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója.

A program végén mindenki ajándékkal távozott. A fiatalok kitörő örömmel fogadták az eredményeket. A rendőrség által összeállított ajándékcsomagok mellett a vadaskert különdíja is gazdára talált.

Látszik, hogy egy hihetetlenül jó programot töltöttek itt a délelőtt során, ami egyúttal hihetetlenül hasznos is. Nagyon jó ötletnek tartom, hogy a gyerekeknek egyébként talán száraznak tűnő KRESZ-szel és közlekedéssel kapcsolatos információátadás egy ilyen idillikus környezetben zajlik
— mondta Jánosi István önkormányzati képviselő, tanácsnok.

A balesetmegelőzési naphoz a társszervek is örömmel csatlakoztak, így nagy sikere volt a tűzoltóautónak is. A katasztrófavédelem szakemberei pedig a teljes menetfelszerelést is bemutatták a gyerekeknek.