Újra lesznek esti buszjáratok a Hunyadivárosban

2023. 06. 06., 18:10
Ismét lesznek esti buszjáratok minden hétvégén a Hunyadivárosban – erről tájékoztatta a Kecskeméti Médiacentrumot Pászti András önkormányzati képviselő. A buszok június 17-től szeptemberig közlekednek majd.

Június közepétől hétvégente újra igénybe veheti a lakosság az esti buszjáratokat a Hunyadivárosban. A járatok korábban kihasználatlanság miatt szűntek meg, Pászti Andrástól a városrész önkormányzati képviselőtől azonban ismét többen kérték a buszok közlekedtetését.

- Sikerült dr. Homoki Tamás alpolgármesterrel és Hári Ernővel, KEKO vezetőjével egyeztetnünk, ennek eredményeként június 17-től az esti járatok visszatérnek, vagyis a 12 –es járat ismét közlekedik majd. 22 óra 20 percig lesz buszközlekedés, vagyis akik bent lesznek a főtéren, nyáron haza tudnak jönni busszal is
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Pászti András, önkormányzati képviselő.

A járatok egyelőre szeptemberig közlekednek, de amennyiben megfelelő számban használja azokat a lakosság, akkor tovább is maradhatnak.

Hunyadiváros az egyik legélhetőbb területe Kecskemétnek, folyamatosan épül – szépül. Nemrégiben adták át az új Közösségi Házat, emellett a közösségi terek is rendezettek – köszönhetően a lakossági szerepvállalásnak. Ilyen terület többek között a Görbe utcai játszótér, amelyet a gaztól szabadítottak meg a lakók, a Teleki Pál téren az ott élők virágágyásokat gondoznak, a "volt Posta " előtt pedig virágokat ültettek.

- A régi posta előtti terület nagyon tönkre ment, megpróbáltam találni olyan embereket, akik segíthetnek. Végül nagy segítségemre volt a Gyenes kertészet és Fekete Laci bátyám, akivel közösen megoldottuk, hogy visszakapja fényét ez a terület
— mondta Pászti András.

A városrész önkormányzati képviselője szerint a társadalmi szerepvállalás nagyon fontos. A város, a városrész, és a környezet ahol élünk, közös ügy.