Guba Park Batyus Sportnap Bethlenvárosban

2024. 05. 19., 15:11
A tavalyihoz hasonló formában idén is megrendezte a Guba Park Batyus Sportnap futóversennyel és sportbemutatókkal megfűszerezett eseményét dr. Fekete Gábor önkormányzati képviselő és a Bethlenváros Lakóiért Egyesület.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 40 képet tartalmaz

A hagyományőrző szándékkal, immár második alkalommal megrendezett egész napos programsorozat során nyolcféle sportág bemutatóját tekinthették meg vagy akár próbálhatták ki az érdeklődők a bethlenvárosi Guba Park Batyus Sportnapon. Volt birkózás, vívás, streetball, mini exatlon, asztalitenisz, súlyemelés, kungfu/judo, szablyavívás is a helyszínen a futóversenyek mellett.

A gyerekek futóversenyével kezdődött a sportnap programsorozata kora délelőtt, ezt követte a felnőttek versenye. A Guba Parkot körbefutva pontosan 400 m távot tettek meg a gyerekek, míg a felnőtt versenyzők 5 km-es távon teljesítettek. Volt közöttük olyan induló is, aki már több éve nem húzott fel futócipőt, de a családias sportnap arra ösztönözte, hogy újra nekiálljon róni a köröket.

Az első helyezettek nyereményeit és a nyerteseknek járó serleget Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nyújtotta át a győzteseknek. A dobogósok is értékes díjakat kaptak, és minden résztvevő elismerő oklevelet vehetett át. A női győztes egy nemes gesztussal a futóverseny legifjabb résztvevőjének ajánlotta fel nyereményét. Az eseményre kilátogató polgármester több sportág bemutatót is végig követett, miután a szülők kérésére a futóverseny legifjabb győzteseivel egy közös fotóval örökítették meg a díjátadó örömteli pillanatait.

Dr. Fekete Gábor képviselő az esemény egyik szervezője a súlyemelést maga is kipróbálta a helyszínen, és ki is vívta ezzel többek elismerését, habár - mint megtudtuk, a konferansziétól - maga is űzte ezt a sportot annak idején.

A városrész összefogását és közösségépítő szándékát jelzi a lakosok sok – sok felajánlása a rendezvényre, melyeknek köszönhetően minden volt, mi szem s szájnak ingere. Ebédre spagettit kaptak a látogatók, desszertként fogyaszthattak palacsintát és különféle házi süteményeket. A gyerekek kedvence az ugrálóvár, arcfestés, csillám tetkó sem hiányozhatott, az arcokra, kezekre készített mesebeli figurák is jól bírták a sok ugrándozást.

A sportnapi rendezvény társszervezője, a Bethlenváros Lakóiért Egyesület alelnöke, Tóth Attila elismeréssel beszélt arról, hogy az általuk szervezett rendezvényeknek milyen fontos közösségteremtő és közösségformáló szerepe van, ezt mutatja az is, hogy a városrész lakóinak segítségével milyen helyi rendezvények tudnak születni.

A második alkalommal megrendezett bethlenvárosi sportnap jellegét megőrizve folytatódik jövőre is, hiszen a városrész lakói körében az egyik legnépszerűbb helyi eseménnyé nőtte ki magát.