Ukrajna elbukott a vizsgán: film készült a magyarokat ért vegzálásokról

2023. 03. 02., 16:02
Elkészült a Nemzeti Jogvédő Szolgálat dokumentumfilmje Kárpátaljai magyarok a prés alatt címmel. A film a tavaly szeptember folyamán elvégzett monitorozó munka alapján készült, melyet kollégánk, Molnár H. Boglárka rendezett. Az alkotás feltárja az Ukrajnában élő magyarokat érő sérelmeket, támadásokat. Ezt a filmet láthatják holnapi Töretlenül magyarok című magazinunkban.

„Féltenünk kell Kárpátalját, hogy teljesen elukránosodik, és féltenünk kell azt a maroknyi magyart, akik a nehézségek ellenére kitartanak és szülőföldjükön maradnak. A Nemzeti Jogvédő Szolgálat emberi jogi vizsgálata azt igazolta, hogy Ukrajna megbukott a vizsgán. Ez az állam súlyosan megsérti a Kárpátalján élő őshonos magyarok nemzeti kisebbségi egyéni és közösségi jogait" – hangzik el a Kárpátaljai magyarok a prés alatt című dokumentumfilmben, melyet kollégánk, Molnár H. Boglárka rendezett.

A Kecskeméti Televízió szerkesztő-riportere részt vett tavaly szeptemberben a Nemzeti Jogvédő Szolgálat által életre hívott monitorozó munkában, mely alapján elkészült a film. A dokumentumfilmet holnap este láthatják a KTV Töretlenül magyarok című magazinjában este 8 órától.

(x)