Ünnepélyes tanévnyitót tartott a Gál Ferenc Egyetem

2023. 09. 21., 16:19
Megtartotta ünnepélyes tanévnyitóját csütörtökön reggel a Gál Ferenc Egyetem a Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikum épületében. A beszédek után kezdetét vette az első kurzus.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 12 képet tartalmaz

Elindult az idei tanév a Gál Ferenc Egyetem kecskeméti Bolberitz Pál Képzési Központjában. Az ünnepélyes megnyitóra ma reggel került sor a Kecskeméti SZC Gróf Károlyi Sándor Technikum épületében. Az eseményen dr. Mák Kornél, a Gál Ferenc Egyetem egyetemi docense, a Bolberitz Pál Képzési Központ vezetője elmondta, a lélektani és szociális területen indították el a képzéseket, melyeken belül a legnépszerűbb az egészségfejlesztő mentálhigiéné, erre szakra most 12 fő jelentkezett.

A rendezvényen elhangzott, ez a képzés másfél éves, az első csoport januárban teszi le záróvizsgáját. Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója hangsúlyozta: az, hogy a Gál Ferenc Egyetem kecskeméti Bolberitz Pál Képzési Központjának az intézményük adhat helyet, fontos a diákok szempontjából is, hiszen helyben tudnak továbbtanulni.

A Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Tudományi Karának dékán helyettese, dr. Beke Szilvia kiemelte, hallgatóik professzionális segítőként tudják majd továbbvinni a mindennapokba azt a mentál egészségmegőrzést, amire mindenkinek szüksége van ebben a stresszes világban. A beszédek után Sipos Zsolt tanár úr tartotta meg az első kurzust a személyiségfejlődés zavarokról.