Ünnepi megemlékezés a Tóth László Általános Iskolában a magyar kultúra napján

2023. 01. 27., 14:46
A Tóth László Iskolában immár hagyománnyá vált, hogy ezen a jeles napon neves vendégeket hívnak, hogy együtt emlékezzenek meg a Himnusz születéséről, a magyar kultúráról.

A magyar kultóra napján könyvtári projekt keretén belül készülnek, tanulóikat versenyeztetik valamely ifjúsági vagy gyermekirodalom neves, magyar íróink munkaiból választva. Ezen felül pedig korosztálynak megfelelő, dramatikus játékkal is készülnek az eseményre.

- A tanulók nagyon lelkesek, vidámak, bátrak, hamar belehelyezkednek a szerepbe, és nagyon nyitottak! Örömmel tölt el a velük töltött idő, munka. Mély érzelmi gazdagsággal rendelkeznek, mely áthatja viselkedésüket, szerepjátékaikat. Számomra nagyon fontos, hogy értéket, színvonalas művészetet lássanak, megismerkedjenek azokkal a művészekkel, kiket példaként állíthatunk eléjük /zene, irodalom, tánc, munka, magas szinten művelt, kultúránk minden területére kiterjedő tevékenység, szellemi értékeink/– szeretettel, toleranciával, elfogadással, fegyelemmel – mondta a szervező-felkészítő, Szabó Pálné Rokszin Ilona könyvtár pedagógia tanár.

– Hiszem, hogy ez a magvetés, ha nyitottá tesszük tanulóinkat, a gyermeki lélek adottságaira alapozva, többé-kevéssé, de, bő termést fog hozni, megtérül a befektetett munka, hosszú távon is, életük minden területén, a társadalomban való beilleszkedésüket is segítve.
— hangsúlyozta a pedagógus.

Színes volt a program. Az iskola 1. osztályos tanulói előadták Janikovszkij Éva "Ha én felnőtt volnék" című elbeszélését, volt rajzverseny, felolvasóverseny, kvíz és kiállítás is. Idén is elfogadták az intézmény meghívását, és remek koncertet adtak az M.Bodon Pál Általános Iskola tanárai és diákjai.

- Ez alkalommal is nagyon színvonalas koncertben hozták el nekünk minden tudásukat, szeretetüket, áldozatukat, művészi összeállításukkal. Iskolánk minden tagja, nagy csendben, átéléssel hallgatta a koncertet. Szívből köszönjük az M.Bodon Pál Zeneiskola igazgatónőjének a támogatást. Így, ezek a fellépések, immár hagyománnyá válhattak iskolánkban. Nagy megtiszteltetés számunkra!
— emelte ki Szabó Pálné Rokszin Ilona.