Útépítések Hetényegyházán

2023. 09. 11., 17:58
Megkezdődik a Hetényi bekötőút folytatásának építése a Tamási Áron utcáig és a Helikon utca szélesítése.

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptemberben megkezdi a Kecskemét-Hetényegyházán épülő új Hetényi bekötőút folytatásának építését, egészen a Tamási Áron utcáig és ezzel egyidejűleg a Helikon utca szélesítését is.

A Hetényi bekötőút folytatásában, a 33067 hrsz-ú ingatlanon új aszfaltburkolatú út épül mintegy 440 méter hosszan, 6,50 méter széles burkolattal, két ütemben. Erre az útra csatlakozik a Tulipán és a Tamási Áron utca.

A Helikon utcán a már megkezdődött víziközmű rekonstrukcióval – melynek kivitelezője a BÁCSVÍZ Zrt. - összehangolva valósul meg az út rekonstrukciója, szélesítése. A 895 méter hosszú, jelenleg 3-4 méter széles út meglévő alapja szükség szerint megerősítést kap, majd két oldalra megszélesítik. Ezt követően a már szélesebb alapot két rétegben 5,00 méter szélességben aszfaltburkolattal látják el, amit mind a két oldalról süllyesztett szegély fog megtámasztani.

A beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. A cég már ezen a héten elkezdi az előkészítő munkákat. Az előkészítés során szükség lehet néhány fa kivágására, de a kivitelezés végén új fák, növények telepítésére is sor kerül.

A kivitelező az érintett útvonalon közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kéri.