Varázshegy Fesztivál a Kálmán Lajos Óvodában

2023. 05. 12., 13:25
Igazi mesebeli hangulat jellemezte a 11. Varázshegy Fesztivált, amelyet a mai napon rendeztek meg a Kálmán Lajos Óvodában. Idén 9 óvodáscsoport kis színjátszói gyűltek össze, hogy meséket adjanak elő a közönségnek és a zsűrinek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

Vidámság, gyönyörű jelmezek, és igazi mesevilág jellemezte a 11. Varázshegy Fesztivált, melyet ma (pénteken) rendeztek meg a Kálmán Lajos Óvodában. Az eseményen Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. Mint mondta, fontosak a mesék, hiszen ezek gazdagítják mind a felnőttek, mind a gyerekek érzelmi világát. Ezt követően megköszönte a szülők és az óvodapedagógusok munkáját, hogy így segítik a gyerekek fejlődését.

- Az interperszonális képességek láthatatlanok. Nem mutatkozik meg rögtön az életben, nem mutatkozik meg a vizuális munkában. De nagyon fontosak a személyek közötti kapcsolatok, az, hogy hogyan tudok egy-egy viselkedés kultúrát, egy-egy szerepet fölvállalni, hogyan tudok azzal azonosulni - mondta Szebellédi Ildikó, a Kálmán Lajos Óvoda intézményvezető-helyettese.

A mai Varázshegy Fesztiválra kilenc intézményből érkeztek az óvodás csoportok, hogy meséikkel elkápráztassák a zsűrit és a közönséget. A találkozón a város tehetséges gyerekei mutatkozhattak be. Az esemény azon túl, hogy örömöt és vidámságot ad, fontos a gyerekek képességeinek fejlesztésében is. A gyerekek háromtagú zsűri előtt mutatták be produkcióikat. Mint elhangzott korunk egyik legnagyobb kihívása az ígéretes tehetségek felkarolása. Mivel ez nem verseny, senki sem ért el helyezést, mindenki kis ajándékkal, oklevéllel távozott.