Visszaállt a régi rend a buszos közlekedésben

2023. 09. 04., 14:02
Szeptember elsejétől visszaállt a rend Kecskemét tömegközlekedésében. Mivel a képzeletbeli térképre visszakerült a Dózsa György út és az Izsáki út. Megszűntek a buszos terelések és az ideiglenes 600-as vonalszámú járatok is. Viszont bővült a 34-es vonalcsoport, az 504-es busz pedig egy igazi iskolai járat lesz.
Fotó: Harkai György
A galéria 18 képet tartalmaz

Az iskolakezdéssel ismét nagy súly nehezedett a Kecskeméti Közlekedési Központ tengelyeire. Az Izsáki út és a Dózsa György út nagymértékű forgalmi korlátozásának eltörlésével a közösségi közlekedésben résztvevők is fellélegezhetnek kicsit. Szeptember 1-étől visszaállt a régi rend a tömegközlekedés szempontjából, és az Izsáki úton minden a régi kerékvágásban üzemel, ráadásul a buszok már használhatják az új, tágas buszöblöket.

Igaz több helyen még nem készültek el a fedett buszmegállók, a Vízmű utcai megálló pedig ideiglenes helyen üzemel. Ebben a kereszteződésben egyébként most a város felől és a központ felé igyekvők is áthajthatnak egyenesen. A Vízmű utcai ágat viszont további egy hónapig csak a menetrend szerinti autóbuszok használhatják mindkét irányból.

Minden járat, ami nyáron nem volt elérhető, szeptember 1-jétől visszakerült a forgalomba, a tereléseket felszámolták, nincsenek kerülő utak.

Emellett az ideiglenes, 600-as jelzésű vonalszámok is megszűntek, viszont a jó visszajelzések hatására, van, ami megmaradt. A 34-es vonalcsoport, ami a Széchenyi tér és Kadafalva között közlekedik, egyes járatai Homokbányát és Petőfivárost is érinteni fogják. Az útvonal egyelőre a november 30-ig tartó próbaidőszakig marad meg. Ugyanúgy a 404-es vonalnál, ami a Margaréta Otthont köti össze a Honvéd kórházzal és a régi SZTK-val.

Újdonság az 504-es járat is, ami a Széchenyi tértől indul a Széchenyivároson át a Vásárhelyi Pál Általános iskolához, és érinti a Mercedes Schule-t és Alsószéktót is. A szintén új 514-es viszont az Izsáki úton keresztül jut el a homokbányai iskolához. Az 516-os pedig Kadafalva és a Kvarc utca között fog közlekedni. Ezek a járatok az iskolai órarendhez igazítva közlekednek.

Az összes újdonság elérhető a KeKo honlapján.