Visszavágna a tavalyi fiaskóért a KTE-Piroska Szörp a Szigetszentmiklósnak

2023. 04. 12., 16:12
Ősszel súlyos vereséget szenvedett a Szigetszentmiklós otthonában a KTE-Piroska Szörp (43-30). Most újra találkozik a két gárda, és szinte biztos, hogy ezúttal szorosabb összecsapásra számíthat pénteken a Messzi István Sportcsarnokba kilátogató közönség.

Tabellán elfoglalt helyen nem tükrözi hűen a Szigetszentmiklós játékerejét; a Pest vármegyei alakulat jelenleg a 10. helyen áll, 8 győzelem mellett 4 döntetlen és 12 vereség szerepel a neve mellett. A Szigetszentmiklós az egyik legfelkészültebb csapat a mezőnyben, nem véletlen, hogy ősszel ellentmondást nem tűrően múlta felül a hírös városiakat.

Az idei naptári évben nem megy jól a Szigetszentmiklósnak idegenben; a PLER, az Eger, a DEAC, az Ajka és a Győr otthonában is alulmaradt, a hírös városiak bíznak abban, hogy ez a sorozat nem Kecskeméten szakad majd meg. A Szigetszentmiklós legutóbb a Vecsés csapatát fogadta, az SZKSK Kézilabda Csarnokban döntetlen eredmény született (27-27).

A KTE Debrecenben játszott a legutóbbi fordulóban, emlékezetes mérkőzésen, az utolsó negyedórában kerekedett felül a cívis városi gárda (32-29).

Tóth Norbert vezetőedző (KTE-Piroska Szörp): - Az őszi szezonban talán Szigetszentmiklóson teljesítettünk a legrosszabbul. Ezt semmiképp nem szeretnénk megismételni; a szokásos hazai „tűzre” lesz szükségünk ahhoz, hogy a pénteki találkozót meg tudjuk nyerni. Számunkra már minden meccsnek óriási tétje van, de a Szigetszentmiklós is minden bizonnyal úgy érkezik, hogy haza szeretné vinni a pontokat. Nagyon jó csapat az ellenfelünk, de ha meg tudjuk ismételni a Békés elleni teljesítményünket, akkor – garantáltan óriási küzdelemben – itthon tarthatjuk a pontokat. Azt kértem a fiúktól, háláljuk meg a közönségünk buzdítását!

KTE-Piroska Szörp – Szigetszentmiklósi KSK
Férfi kézilabda NB I/B, 25. forduló
2023. április 14. péntek, 19:30
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezeti: Fekete, Tóth