Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó a KIO-ban

2023. 05. 05., 15:07
Több mint száz fiatal mutathatta meg tehetségét ma (pénteken) a Weöres Sándor Országos Ifjúsági Gyermekszínjátszó Találkozón, az Ifjúsági Otthonban. 13 általános iskolás színjátszó csoport lépett az Otthon mozi színpadára, a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva.
A galéria 33 képet tartalmaz

Közös énekléssel vette kezdetét a XXXII. Weöres Sándor Országos Ifjúsági Gyermekszínjátszó Találkozó, a ban. Idén 13 általános iskolás színjátszó csoport érkezett, hogy megmutassa tehetségét. A megnyitón Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója köszöntötte a fiatalokat. Mint mondta, intézményükben kiemelten kezelik az ilyen különleges és értékteremtő, közösségteremtő programokat.

– A színjátszás egy olyan kreatív tevékenység, amely komplex módon képes fejleszteni a gyermekek személyiségét és olyan fontos értékeket közvetít élményszerűen, amelyek jelentős szerepet játszanak abban, hogy megismerhessék a rejtett képességeiket és hatékonyan tudják fejleszteni azokat
— hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

A Hírös Agóra a Magyar Drámapedagógiai Társaság felhívásához csatlakozva rendezte meg a gyermekszínjátszó csoportok hagyományos évenkénti bemutatkozását.

– A drámajátszó közösségek nagyon értékes alkotóközösségek, hiszen a gyerekek közösen hoznak létre egy előadást. A közösséget nagyon megerősíti, a gyerekeknek szerepléshez bátorságot, oldottságot ad , hiszen egy játékban sokkal könnyebb közösség elé, nyilvánosság elé lépni. Ez nagyon fontos hozadéka az élet későbbi folyamán is, hiszen egy játékban sokkal könnyebb közösség elé, nyilvánosság elé lépni. Ez nagyon fontos hozadéka az élet későbbi folyamán is - hangsúlyozta Józsa Katalin, drámapedagógus, vezető közművelődési szakember.

Az idei találkozóra is nagy volt az érdeklődés, mindenki nagy örömmel tekintette meg mások előadásait, amelyek 15 - 25 percesek voltak. Minden bemutató után játékok, illetve beszélgetések várták a fiatal résztvevőket. A mai alkalom nagyszerű lehetőség volt a színjátszóknak megmutatkozni mások előtt, illetve a közösség építésében is nagy szerepet játszott.