Zenés-táncos műsorral indult a könyvtári napok záró napja

2023. 10. 08., 14:03
Ma (vasárnap) zárul az Országos Könyvtári Napok egy hetes kecskeméti rendezvénysorozata. A programok 10 órakor kezdődtek a Katona József Könyvtár előterében, ahol a FolKvartett együttes zenés-táncos műsora szórakoztatta az érdeklődőket. A délelőtti programok elsősorban a gyermekekhez illetve a családokhoz szóltak, hiszen a legkisebbek megismerkedhettek a mesékben is gyakran szereplő bogarakkal, de volt mondókázó és átadták az intézmény újabb baba-mama szobáját is.
A galéria 24 képet tartalmaz

A hagyományoknak megfelelően Zenés Könyvtár-nyitóval vette kezdetét vasárnap délelőtt az idei Országos Könyvtári Napok utolsó napja Kecskeméten.

Az érdeklődők ezúttal a FolKvartett együttes három elemből álló zenés-táncos műsorát láthatták.

A produkciók után a legkisebbeket és szüleiket várta a Katona József Könyvtár.

A BOGÁRSZÜRET vagyis Sasvári Zoltán és Sasváriné Borbíró Katalin műsora a mesékből ismert bogarakat, így a legyeket, muslincákat vagy éppen a darazsakat és azok természetben betöltött szerepét mutatta be a gyermekeknek játékos formában.

A program után adták át a megyei könyvtár újabb baba-mama szobáját, amely elsősorban a 3 év alatti apróságoknak és szüleiknek biztosítanak nyugodt, barátságos környezetet, a váratlan helyzetekre is felkészülve.

- Egy évvel ezelőtt családbarát könyvtár címet nyertünk el. Ekkor gondoltunk arra, hogy kialakítjuk ezt a baba-mama szobát, hiszen kollégáink és a látogatóink között is sok kisgyermekes van. Van már ilyen helyiségünk, de most a Kecskemétfilm jóvoltából egy sokkal barátságosabb környezet tudtunk biztosítani 
— mondta a megnyitón Bujdosóné dr. Dani Erzsébet, a Bács-Kiskun Vármegyei Katona József Könyvtár igazgatója.

Az Országos Könyvtári Napok utolsó napjának délelőttjén kvízjátékok, rejtvények, mondókázó is várta az érdeklődőket. A délután fő eseménye pedig az "Emberek, sorsok, díjak" címet viselő beszélgetés-sorozat lesz Kriskó János vezetésével.