Zöld piknik: játékosan tanulhattak a gyerekek a környezetvédelmi világnap alkalmából

2024. 06. 07., 14:31
Zöld pikniket rendeztek a mai napon a Hírös Agóra előtti Deák téren. Az eseményen a gyerekek játékos formában tanulhattak a környezetvédelemről, valamint átadták a környezetvédelmi alkotópályázat díjait is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

A Mosolyra hangolók Mit tehetnék érte? című interaktív koncertjével indult el a mai napon a Zöld piknik című rendezvény a Hírös Agóra előtti Deák téren. A koncerten, amely a Földanyáról szólt, a fiatal hallgatóság interaktív módon bővíthette tudását arról, hogyan vigyázhat bolygónk egészségére. Az eseményen játékos módon tanulhattak a gyermekek a környezetvédelmi világnap alkalmából.

Kecskemét Megyei Jogú Város ingyenes rendezvénye környezetvédelmi partnerek támogatásával valósulhatott meg. Az iskolásokat környezetvédelmi tematikájú játszóház várta különböző programokkal, sőt egy speciális távcsővel még a Napot is megvizsgálhatták.

A program részeként átadták a környezetvédelmi alkotópályázat díjait, valamint megtörtént a középiskolások környezetvédelmi vetélkedőjének eredményhirdetése és díjkiosztója is.

A Zöld piknikkel bővebben a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában foglalkozunk.