20 éves jubileumát ünnepelte a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület

2022. 12. 19., 22:12
Megalakulásának 20 éves évfordulójára emlékezett a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. A szervezet mai ünnepségén tizenötödik alkalommal ítélték meg a az egyesület vezetőségi tagjai a szervezet még 2007-ben alapított díját és átadták az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese díjakat is.
A galéria 32 képet tartalmaz

A Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek énekével vette kezdetét a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület 20 éves jubileumi ünnepsége hétfő délután a Bozsó Gyűjteményben. Immáron hagyomány, hogy minden évben karácsony előtt adják át, a szervezet által alapított díjakat, e mellett azonban az idei ünnepség két évtized sikeréről is szólt. 

- Húsz évvel ezelőtt úgy gondoltuk, hogy nem polgári kört alakítunk, hanem létrehozunk egy olyan női civil szervezetet, amely sokat tud tenni, vagy igyekszik tenni és hangot adni a család értéke mellett, a nők, a gyermekek és a hátrányos helyzetű embertársaink segítésében. És tulajdonképpen az alapító okiratunkban is ezek a célok lettek megfogalmazva – mondta Engert Jakabné, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke.
— Lorem Ipsum 2022.

A Jubileumi ünnepségen a szervezet által indított több tucat kezdeményezést, és programot is bemutatták egy kisfilm segítségével. Engert Jakabné elnök kiemelte, az elért eredmények magukért beszélnek, a jövőben pedig azon dolgoznak majd, hogy akár még több civil szervezetekkel összefogva a jelenleginél is szélesebb rétegeknek tudjon segíteni a szervezet.

- Engedjétek meg, hogy őszinte tisztelettel megköszönjem nektek, hogy velünk vagytok, hogy én ennek a csapatnak a részese lehetek, és hogy együtt gondolkodhatunk, együtt fejleszthetjük ezt a várost és ezt a társadalmat. Nagyon jó látni és mindannyiunknak a legnagyobb elismerés, amikor a munkánk eredményét látjuk 
— köszöntötte a jubiláló egyesületet Szemereyné Pataki Klaudia..

Kecskemét polgármestere arra kérte az egyesület aktivistáit, ne csak folytassák a megkezdett munkájukat, de adják is át tudásukat másoknak is.

Idén tizenötödik alkalommal ítélték meg a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület nevét viselő díjat. Az elismerést idén Szabóné Bognár Anikó, a Kecskeméti Katona József Múzeum szakmai igazgatóhelyettese; Répási Angéla, a Bolyai János Gimnázium angol szakos pedagógusa és Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője vehette át.

2022-ben Hatodik alkalommal hirdették meg a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai az önkéntes tevékenységet végzők lelkesedésének és fáradozásának elismerésére alapított, Az Év Bács-Kiskun Megyei Önkéntese Díj felhívását. A kitüntetést idén Heinrich Gábor József a lakiteleki Nagycsaládosok egyesületének vezetője és Szabó Istvánné a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége irodavezetője vehette át.

A jubileumi ünnepség zárásaként a kitüntetettek és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai közösen fogyasztották el a sikeres 20 évet jelképező tortát.