237 gyerek iskolakezdését könnyítette meg idén a Varázstáska

11,5 millió forinttal támogatta a gyerekek iskolakezdését Kecskemét önkormányzata

2023. 08. 28., 12:12
Idén is megtelt a Varázstáska. Széles körű együttműködésnek köszönhetően összesen 237 gyerek részesült Kecskemét önkormányzatának jótékonysági tanszergyűjtő akcióján összegyűlt adományokból, amelyek értéke meghaladta az 5 millió forintot. Más jellegű támogatásokkal együtt összesen 11,5 millió forinttal segítette a város 778 gyerek iskolakezdését – hangzott el az ifjúsági otthon Tükörtermében rendezett adományátadáson.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 29 képet tartalmaz

Negyedik alkalommal indított jótékonysági tanszergyűjtő akciót Kecskemét városa Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Engert Jakabné alpolgármester kezdeményezésére. A példaértékű programhoz évről évre több támogató szervezet, intézmény csatlakozik, így idén – július 17-e és augusztus 19-e között – mintegy 5 millió forint értékű adomány gyűlt össze. A tanszerekből 237 gyerek számára állítottak össze csomagokat, amelyeket ma délelőtt adtak át a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon Tükörtermében.

A gyerekeket Szemereyné Pataki Klaudia köszöntötte, és külön szólt az együttműködő, támogató szervezetekhez, intézményekhez is.

– Mi egy nagy család vagyunk itt Kecskeméten, egy jó család pedig összefog, ha feladat, probléma adódik. Aki segítségre szorul, annak támogató kezet nyújtunk
— emelte ki a polgármester. Mint elmondta, idén is nagyon jól sikerült a jótékonysági tanszergyűjtő akció, évről évre egyre többen tapasztalhatják meg: adni és kapni is öröm.

A csomagokba sok minden került: az iskolatáskán, tornazsákon keresztül, egészen a gyurmáig, színes ceruzákig. A gyerekek nagy örömmel vették szemügyre az iskolakezdő adományokat, a szülők pedig hálásak voltak, hogy a Varázstáskának hála már nem jelent olyan nagy terhet számukra az iskolakezdés. Azoknak, akik ma nem tudtak részt venni az adományátadáson, szeptember 1-jéig eljuttatják a csomagokat.

Mint az ünnepségen elhangzott, a Városi Szociális Közalapítványon keresztül további 176 gyermek iskolakezdését segíti Kecskemét önkormányzata az általános iskolás gyermekek esetében fejenkénti 15.000, középiskolások esetében 20.000 forint támogatással, összesen 2.765 millió forinttal.

Az önkormányzat – szociális támogatásokról szóló rendelete alapján – ezidáig további 370 gyermeket részesített beiskolázási támogatásban, fejenként 10.000 forinttal, összesen 3.7 millió forint értékben. Ezt az egy összegű segítséget egyébként szeptember 15-ig még lehet igényelni.

Mindezt egybevéve eddig összesen 778 gyermeknek több mint 11, 5 millió Ft támogatást nyújtott a város önkormányzata az idei iskolakezdéshez. A Varázstáska akció természetesen jövőre is folytatódik, bíznak abban, hogy egytelen kecskeméti család számára sem jelent majd anyagi problémát a becsengetés.

A Varázstáska szervező  csapata

- Kecskemét MJV Önkormányzata, - E-KECSAP Együtt a Kecskemét Családokért Közhasznú Alapítvány, - Hírös Fiatalok Egyesület, - Egyedülálló Szülők Klubja. 

Szervezők és egyben támogatók: - Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, - Trendalelke Vállalkozónői Közösség, - Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.

Támogatók: - Auchan, Kiss-Firka Kft., - Malom Központ, mindkét Tesco Áruház;  magánszemélyek, - Bácsvíz Zrt., - ErlingKlinger Hungary Kft., - Hírös Agóra Nonprofit Kft., - Hírös Sport Nonprofit Kft., - Kecskeméti Nyugdíjas Szövetség, - Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft., - Kecskeméti Városüzemeltetési Kft., - Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, - KIK-FOR Kft., - Neumann János Egyetem, - Városi Szociális Közalapítvány, - önkormányzati tisztségviselők és a Fidesz-KDNP frakció.