24 órás logisztikai verseny középiskolásoknak a Neumann Egyetemen

2023. 01. 20., 15:48
Középiskolások érkeztek a mai napon a Neumann János Egyetem Campusára, az Egy nap alatt a logisztika körül elnevezésű versenyre. A 24 órás kihívásra 20 csapat, összesen 60 diák érkezett, hogy megoldják a kitalált főprojektet.
Fotó: Puskás Barbara
A galéria 31 képet tartalmaz

Pénteken megkezdődött az Egy nap a logisztika körül elnevezésű 24 órás verseny a Neumann János Egyetem Campusán. A versenyt 7. alkalommal szervezték meg az egyetemen. Idén a 120 évvel ezelőtt született névadójukra, Neumann Jánosra is emlékeznek, így a verseny szakmai tartalmát ehhez fűzték.

A logisztikai megmérettetésre 10., 11. és 12. osztályos középiskolás csapatok érkeztek. A 24 óra alatt 20 háromfős csapat, tehát összesen 60 diák méri össze tudását.

Nagyon sok feladat van, és van egy főprojekt. Ezt csinálják tulajdonképpen folyamatosan a versenyzők, folyamatosan ezen dolgoznak. Közben mi be-beszúrunk mindenféle feladatot, amiből akár még a főprojekthez is tanulhatnak vagy ismereteket gyűjthetnek, és aztán holnap délelőtt nagyjából 10 órakor kiderül, hogy ki lesz, aki bemutathatja ezt a főprojektet
— magyarázta dr. Török Erika, a Neumann János Egyetem Logisztikai Szakcsoportjának vezetője.

A logisztikai előismeret nem volt fontos a jelentkezésnél, azonban a csapatszellem, az együttgondolkodás, a pontosság és a jókedv elengedhetetlen lesz a 24 óra alatt.

A verseny pénteki megnyitóján dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte a diákokat. Mint mondta, most már hagyománya van ennek a versenynek, és a régión is túlmutat. A verseny nemcsak az egyetemnek és a diákoknak, hanem partnereik számára is fontossá vált - tette hozzá. A logisztika a jövő tudományát jelenti - hangzott el a megnyitón.

A köszöntők után a fiatalok elsőnek a főprojekt ismertetését, majd előadásokat hallgathattak meg, ezt követően pedig elkezdődött a verseny.