800 ezer forintos adomány a Hírös Koraszülöttekért Alapítványnak

2023. 03. 06., 13:34
800 ezer forint pénzadománnyal gazdagodott a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány a CabTec Kft. felajánlásának köszönhetően. Az átadóra ma (hétfőn) délelőtt került sor a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban. Az adomány egy új lélegeztető gép megvásárlásához járul hozzá.
A galéria 11 képet tartalmaz

800 ezer forintot kapott a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány. A CabTec Kft. adománya, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban adták át ma délelőtt, a géppark fejlesztéséhez járul hozzá.

Elsőként dr. Gondos Miklós a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója köszönte meg a támogatást. Kiemelte, hogy nem csak jól képzett orvosokra, hanem új eszközökre is szükség van, hiszen eszközök nélkül nincs fejlődés.

– Felemelő érzés, hogy Kecskemét környékén a cégek fontosnak tartják a társadalmi szerepvállalást, ennek köszönhetően jelentős adományokat kap kórházunk, kiemelten a koraszülött részleg. A korábban érkezett babák élete pedig nem csak az orvosokon és az ápoló személyzeten múlik, hanem azon is, hogy milyen eszközökre rakják őket az első pillanattól kezdve
— hangsúlyozta a főigazgató.

Dr. Kelemen Edit, a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Koraszülött Részlegének vezető főorvosa, a Hírös Koraszülöttekért Alapítvány elnöke az átadón elmondta: az adományozott 800 ezer forint egy lélegeztető gép megvásárlásához járul hozzá. 

A főorvos kiemelte: nem csak az élet számít, hanem a minőségi ellátás is, ehhez a gépparkot kell folyamatosan lecserélni, fejleszteni. Ebben a kórház is nagy segítséget nyújt: hamarosan központi monitorrendszert kap a PIC részleg.

– A legmagasabb szintű intenzív ellátást igénylő koraszülöttekből 12 babát tudunk egyszerre ápolni a monitorrendszernek köszönhetően. Egy monitoron láthatjuk a négy kórteremben elhelyezett 12 ágyban fekvő babát. Lesz egy olyan nővér, aki a monitort figyeli, és gyorsan segíthet ott, ahol akkutan el kell látni egy állapotromlást
– részletezte dr. Kelemen Edit.

A CabTec Kft. fontosnak érzi, hogy támogassa a Kecskeméten lévő szervezeteket, elsősorban az egészségügyet, emellett a kultúrát és a sportot is rendszeresen segítik adományaikkal.

– A koraszülött babák nagy hátránnyal kezdik életüket, ezért ezen a területen nagyon fontos az extra segítség. Így az utóbbi évekhez hasonlóan idén is a PIC részleg eszközbeszerzését kívántuk támogatni mondta el Berta Tibor a CabTec ügyvezető igazgatója.

Az eseményen elhangzott: technológiai forradalom ment végbe az egészségügyben, az új eszközök nagymértékben segítik a szakemberek, orvosok munkáját, a minőségi ellátást, ami életet ment. Ám aminek értéke van, annak ára is van, ezért is fontos a kormány támogatása mellett a társadalmi összefogás.