Kacsamell és kumkvat került a tányérra a gasztronómiai versenyen
70 éves a Kecskeméti SzC Széchenyi István Technikum. Ezen alkalomból szervezett gasztronómiai versenyt az iskola. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a megnyitón elmondta, ez egy olyan szakma, ami nem megy ki a divatból, ami mindig megújul, és amiben mindig új kihívásokat kell megugrani.
Az esemény célja, az iskolában és a gyakorlati képzőhelyeken elsajátított tudás és készségek minél teljesebb körű, kreatív bemutatása. Mester László, a technikum igazgatója beszédében hangsúlyozta, erre a szakmára büszkék lehetünk.
A versenyen 9 csapat képviseltette magát három kategóriában. A szakácsoknak főalapanyagként a kacsamellet kellett használniuk, a cukrászoknak tányérdesszertet kellett előállítaniuk kumkvat felhasználásával, a pincéreknek pedig kávékülönlegességet és koktélt kellett készítsenek, valamint egy üveg vörösbor dekantálása volt a feladatuk.