Elkezdődtek a nyári táborok

2024. 06. 26., 16:21
Itt a vakáció, a héten már elkezdődtek a nyári táborok több helyszínen is. A legtöbb már betelt, ám van, ahol akad még szabad hely a későn ébredők számára.

A Kecskeméti Sportiskola kézilabdatáborral és úszótáborokkal indította az idei nyarat. Fritz Ágnes, a KESI szakmai igazgatója elmondta, hogy a táborokban az úszáson, atlétikán és rögbinél is van napi két szakági edzés délelőtt és délután, közben pedig kézműves feladatok, kis csapatépítő, közösségépítő játékok színesítik a programot. Emellett nagyon fontos a pihenőidő is.

A sporttáborokba bárki jelentkezhetett, nem csak KESI sportolók, így ezek nagyon gyorsan beteltek. Ám vannak olyan táborok, ahol elvétve akad még egy-két hely, ha valakinek még fejtörést okozna, hogyan oldja meg a gyermeke felügyeletét.

A Hírös Agóra táboraira lehet még a honlapon jelentkezni, de a Kecskeméti Vadaskert néhány turnusára is vannak még férőhelyek.

– Tavaly óta van a vadaskertnek zoo pedagógusa, Oláh Enci nagyon nagy szakértelemmel és odaadással szervezi a programokat. Nem csak a vadaskertben zajlik a tábor, kivisszük a gyerekeket a vadaskert környékére is
— árulta el Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója. 

Az állatok körüli teendőkkel, etetéssel-gondozással telik egy-egy nap, emellett érdekes természettudományos ismeretekkel gazdagodhatnak a fiatalok.

A témával bővebben a Kiemelő című műsorunkban foglalkozunk.