"Élj együtt a sporttal!" - Megnyitotta 12. szezonját a Kosárlabda Akadémia

2024. 09. 12., 07:51
"Élj együtt a sporttal!" mottóval nyitották meg szerda délután a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia 12. szezonját Kecskeméten. Az Akadémia 30 csapattal, 46 szakemberrel és nem kevesebb mint 450 ifjú sportolóval vág neki az újabb évnek. A megnyitón díjazták a legjobb eredményeket elért leány- és fiúcsapatokat, átadták az Év munkatársa díjat és egy regionális együttműködést is bejelentettek, melyben fő partnerük a debreceni DEAC lesz.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

A megnyitón elsőként Jánosi István, Kecskemét város sportért felelős tanácsnoka mondott köszöntőt, melyben kiemelte: legutóbb az olimpia adta ékes bizonyítékát annak, hogy sportnemzet vagyunk, fontos azonban, hogy sportoló nemzet is legyünk, azaz minél többek megértsék a mindennapi mozgás fontosságát és el is kezdjék a rendszeres sportolást. Mint mondta, a sportoló nemzet alapegységei a család és a sportközösségek, utóbbi egyik szép példája az immár 12. évét megkezdő kecskeméti kosárlabda akadémia is.

Ezután Ivkovicné Béres Tímea, a kosárlabda akadémia vezetője szólt a jelenlévőkhöz, elsőként számba véve az elért eredményeket.

Elmondta, hogy az elmúlt szezonban 11 játékosuk kapott meghívót a korosztályos válogatottak keretébe, a megyei válogatottakba meghívottakat is beleszámolva pedig 46 fiatal kosarasukat érte ez a megtiszteltetés.

Ivkovicné Béres Tímea az újdonságok között beszámolt arról, hogy csatlakoztak a sportoló nemzet programhoz, mellyel a szülőket, családokat is próbálják megszólítani. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) által bevezetett területi együttműködési rendszerhez is csatlakoztak, ebben fő partnerük a területi központként működő Debrecen lesz, míg Kecskemét a DK-i régió alközpontjaként funkcionál majd - részletezte.

A szerdai megnyitón jelen volt Becsky István, az MKOSZ elnökségi tagja, a debreceni DEAC ügyvezető igazgatója is, aki köszöntőjében elmondta: már eddig is nagyon jó baráti-szakmai kapcsolat fűzte őket a kecskemétiekhez.

Fantasztikus dolog, hogy a kecskeméti akadémia keretei közt közel 500 fiatal kosárlabdázhat, és ebben kulcsszerepe van az akadémia vezetőjének, Ivkovicné Béres Tímeának
— emelte ki Becsky István.

Az évnyitón díjazták az akadémia elmúlt szezonban legjobb eredményeket elért csapatait, így

  • az U18 fiú junior csapatot, mely az országos döntőben a 4. helyen végzett
  • az U14/A fiú serdülő csapatot, mely az országos döntőben a 6. helyen végzett
  • az U14/A serdülő leány csapatot, mely az országos döntőben az 5. helyen végzett, valamint
  • az U12 Csillagok csapatát, mely a keleti régió felsőházának legjobb leány csapataként megnyerte a helyosztót és bejutott a szakmai tornára

A 2023/24-es szezon all star-csapatai a következők lettek:

Lány: U11 Forray Mira, U12 Fekete Róza, U14 Hölzl-Szabó Emília és Forray Patrícia, U16 Polyák Emili

Fiú: U11 Kállai Dániel, U12 Györe Csanád, U14 Csillag Viktor, U16 Asztalos Miklós, U18 Kertli Ádám

A 23/24-es szezon leány all star-csapata és a díjat átadó Tóth Viktor, a Kecskeméti Kosárlabda Club elnöke
A 23/24-es szezon fiú all star-csapata és a díjat átadó Sörös Jenő, a KTE Kosárlabda Klub Kft. ügyvezetője

Az Év munkatársa díjat a kosárlabda akadémia technikai vezetője, Hajagos Lilla kapta.

Az évnyitón köszöntötték az akadémia két, kerek születésnapot ünneplő kollégáját, a 60 éves Király Lászlót és az 50 éves Hajagos Kiss Hedviget is.

Az akadémiai eskü után az immár hagyományos labdafeldobással kezdetét vette az új szezon. Sok sikert az akadémia csapatainak!

A középső pályán Kovács Tamás, az akadémia névadó szponzora, a Mercedes-Benz gyár ügyvezetője indította el a játékot