Hamzáné Lakó Judit vehette át a Vidéki Nők Magyarországért Díjat

2024. 10. 15., 20:06
Kedden délután tartotta díjátadó ünnepségét a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége és a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület a Cifrapalota Pávás termében. Itt adták át a Vidéki Nők Magyarországért Díjat, amelyet idén Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára érdemelt ki. Az elismerő díjat minden évben egy vidéki nőnek ítélik oda maradandó értékű tevékenységéért.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 13 képet tartalmaz

Különleges esemény helyszíne volt ma (kedden) a Cifrapalota Pávás terme. Itt adták át a Vidéki Nők Magyarországért Díjat, amelyet ezúttal egy közismert kecskeméti hölgynek, Hamzáné Lakó Juditnak, az Aranyhomok Kistérségfejlesztő Egyesület titkárának ítéltek oda. Többek között olyan sikeres rendezvények megteremtése fűződik a nevéhez, mint a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás a Hírös Hét Fesztiválon, a Helyi Termék Ünnep és a Hungarikum Fesztivál, de neki köszönhetjük a Kecskeméti Tanyai Termék Piacot is.

A Vidéki Nők Magyarországért Díjat 2019-ben hívta életre a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége vidéki nők tagozatának javaslatára. Azóta kizárólag vidéki nő részére adományozzák oda évente, elismerésül a vidék értékeinek, hagyományainak megőrzése érdekében végzett kimagasló munkáért vagy a természeti környezet védelme érdekében végzett kimagasló munkáért, a hazai mezőgazdasági gazdálkodás terén kifejtett kimagasló munkáért, illetve az egészséges táplálkozást biztosító élelmiszer termelésében, előállításában végzett kimagasló munkáért.

Az elismerő díjat évente egy vidéki nő részére adják, ezért is nagy megtiszteltetés, hogy idén kecskeméti díjazottat ünnepelhetünk. A díjátadón elsőként Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Ismertette a szervezet céljait, a díj jelentőségét. Részletesen szólt a korábbi díjazottakról, majd felolvasta Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ országos gazdasszony tagozat elnökének méltatását Hamzáné Lakó Juditról, aki ötödik a díjazottak sorában.

Hamzáné Lakó Judit férje, Hamza Zsolt kedves szavait is tolmácsolta az ünnepségen Szőnyi Kinga, majd átadta a bekeretezett díjat és az azzal járó kerámia szobrot. Engert Jakabné alpolgármester, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület elnöke a városvezetés nevében gratulált a díjazottnak, megköszönve, hogy közel három évtizede dolgozik városunkért. Mint elmondta, az egyesület terjesztette fel őt a díjra, hisz nála jobban senki sem szolgált rá erre az elismerésre.

Könnyek között mondott köszönetet Hamzáné Lakó Judit, aki 27 éve dolgozik a kistérség fejlesztéséért. Kollégáinak és családjának is megköszönte a támogatást, a sok-sok szeretetet. Megígérte, hogy ezután is a hagyományok ápolásán fog dolgozni, és igyekszik bevonni a fiatalokat is az értékteremtő és értékmegőrző munkába.

A díjátadón Sáfár Mónika Jászai Mari-díjas, érdemes művész adott műsort, Szelei Mózes, a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium 10. osztályos tanulója pedig verssel köszöntötte a díjazottat.