Fuss, hogy lélegezz! - Jótékonysági futás pénteken

2024. 10. 24., 15:59
A Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány ingyenes jótékonysági futóversenyt és családi napot szervez október 25-én, pénteken 10.00 órától a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A „Fuss, hogy lélegezz” esemény célja ebben az évben is a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának eszközfejlesztése.

Harmadik alkalommal várja jótékonysági futásra a mozogni vágyókat a Kecskeméti Gyermekosztályért Alapítvány. Előző években a jótékonysági rendezvény célja egy lélegeztetőgép, illetve egy légzéstámogatási eszköz volt, mindezt sikeresen elérte az alapítvány a sok támogatás és adomány segítségével. A név maradt a hagyományoknak megfelelően a „Fuss, hogy lélegezz”, a cél azonban idén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály számára új fotelágyak beszerzése.

A Benkó Zoltán Szabadidőközpontba szervezett jótékonysági rendezvény az egész család számára kikapcsolódási lehetőséget biztosít: lesz arcfestés és légvár a kisebbeknek, tökfaragás, dekorációkészítés és a Ciróka Bábszínház valamint a Leskowsky hangszergyűjtemény is bemutatót tart.

A futóversenyre két távban, 1 és 2 kilométeren lehet majd indulni. Az előregisztráció mellett, a helyszínen is lehet még nevezni a 10.00 órakor kezdődő eseményen. A rendezvényre ellátogatók szűréseken is részt vehetnek az Ölelő Kéz Alapítvány jóvoltából.