A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság két munkatársa részesült elismerésben

2023. 11. 27., 13:16
Liptai András rendőr ezredes és Nagy-Kálózi Pálné rendvédelmi alkalmazott – a vármegyei humánigazgatási szolgálat munkatársa – kapta meg idén a Rendvédelemért Emlékérmet.

A Magyar Rendvédelmi Kar még 2013. november 8-án Budapesten megtartott közgyűlésén döntött a Rendvédelemért Emlékérem alapításáról. Az emlékérmet évről-évre azok a munkatársak kaphatják meg, akik a rendőrség személyi állománya szociális, szolgálati-, munka- és életkörülményeinek javítása érdekében huzamosabb ideig végeznek közösségfejlesztő tevékenységet. Idén e megtisztelő díjat Liptai András r. ezredes – a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője – és Nagy-Kálózi Pálné rendvédelmi alkalmazott – a vármegyei humánigazgatási szolgálat munkatársa – kapta meg.

Liptai ezredes Úr az elismerést a Belügyminisztériumban, az ünnepi átadó rendezvényen kapta meg Powell Páltól – a Magyar Rendvédelmi Kar elnökétől – és Markovics György r. alezredestől – a Magyar Rendvédelmi Kar általános alelnökétől, aki egyben a Rendőrségi Tagozat vezetője. Az ünnepség elöljárója Dr. Bolcsik Zoltán, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára volt.

Nagy-Kálózi Pálné a budapesti ünnepségen nem tudott részt venni, így az emlékérmet a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányságon vehette át.