A házias ízek domináltak a 11. Műkertvárosi Kakasfőző Napon

2023. 09. 16., 15:36
Kakas, szarvas, bárány, marha, csirke, a legfinomabb húsokból készültek az ételek ma reggeltől a Műkertvárosban. A 11. kakasfőző napon a főzés mellett több megmérettetésen kellett szerepelniük a csapatoknak, indulót és karaokét kellett előadjanak, de a gumicsizmadobó verseny sem maradhatott el.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 46 képet tartalmaz

A legfinomabb specialitásoknak fogtak hozzá a szakácsok szombat reggel a Műkertvárosban, a Kakasfőző Napon. Tizenegy évvel ezelőtt a városrész általános iskolájának udvarán 5 bográccsal indult útjára a fesztivál, amely mára a szeretetnek és az összetartó közösségnek köszönhetően, 20 bográccsá és 350 résztvevővé nőtte ki magát. A kakasfőző napon több kategóriában lehetett indulni.

- Itt a csapatok azért jönnek össze, hogy a szürke hétköznapokból kijöjjenek és olyan barátokkal legyenek, akikkel lehet, hogy csak 2 havonta egyszer találkoznak
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Baracsi Klára, a Műkertvárosért Együtt Egyesület elnöke.

A nap egyik kuriózuma a gumicsizmadobó verseny volt, de kiválasztotta a zsűri a legfinomabb süteményt, bort és pálinkát is. A főszerep mégis a főzésé volt, kreativitásból pedig nem volt hiány.

- A mi levesünk egy szarvasragu leves lesz gombás és zöldséges körítéssel, a kakaspörkölt pedig egyértelmű. A kerületben igyekszünk megmérettetni ezt a csodálatos étket, mellé a köret egy túrós csusza lesz, a vadasleves mellé pedig egy zsömlés nokedli köretet fogunk tálalni a zsűrinek. Tavaly a kakaspörkölt első díját sikerült elhódítanunk
— mondta Csernák Sándor, a Hírös Veterán csapat képviselője.

A szarvas raguleves és a pacalleves ragadta meg Kecskemét polgármesterének a figyelmét. Szemereyné Pataki Klaudia minden csapathoz ellátogatott. A városvezetőt mindenhol szeretettel fogadták és megmutatták a csapatok neki, hogy mivel is szállnak ringbe az első helyért.

- Nagyon összetartó ez a közösség, arról nem is beszélve, hogy igazi finomságok rotyognak a kondérokban. Ahogy látom mindenkinek sajátos ízvilága van, házias ízekkel, családias környezetben, gyönyörű hangulatban, dekorációval. Örülök, hogy sikerült ezt a közösséget újjáéleszteni ebben a városrészben
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

Lévai Jánosné a városrész önkormányzati képviselő pedig hangsúlyozta, fiatalodik a Műkertváros, a szervező egyesület tagjai pedig mintát, példát adnak a következő generációnak.

- Nem csak a lakossági fórumokon és képviselői fogadóórámon tudok a választóimmal találkozni, hanem ilyenkor is. Úgy érzem, hogy ilyenkor felszabadultabb és kötetlenebb beszélgetést tudunk egymással folytatni. Aki ide kijön azt érdekli a Műkertváros, például az, hogy milyen fejlesztések várhatók és jelenleg mi zajlik. Azt az ivóvíz-hálózat fejlesztést, amely jelenleg zajlik, minden család fogja érezni. Örülök, hogy az önkormányzat pályázott és nyert is erre forrást
—mondta stábunknak Lévai Jánosné, önkormányzati képviselő .

Mint a rendezvényen kiderült a szeretet, a barátok, a családi kötelék az, amely nem csupán életben tartja, hanem évről évre gyarapítja is a Műkertvárosi Kakasfőző Nap értékét.