A jövő közlekedése volt a téma a Campuson

2023. 01. 31., 17:33
A jövő közlekedése címmel szerveztek ma (kedd) kerekasztal beszélgetést a Neumann János Egyetem Campusán. A hallgatóknak és középiskolásoknak szóló esemény célja, hogy szakmai oldalról is megismerkedjenek a fiatalok a jövőbeni közlekedési tervekkel és megismerhessék a jelenlegi fejlesztéseket.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 44 képet tartalmaz

A jövő közlekedése került előtérbe ma (kedden) a Neumann János Egyetem Campusán. A kerekasztal beszélgetésen az egyetem hallgatói, illetve a középiskolás diákok ismerkedhettek meg a jövőbeni elképzelésekkel és fejlesztési tervekkel, mindezt természetesen szakmai oldalról. Az előadók között a legnagyobb műszaki egyetemek oktatói szerepeltek, illetve azok a vállalatok, ahol leginkább szívügyüknek tekintik a jövő közlekedését és kutatásfejlesztését.

A megjelenteket dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora köszöntötte.

– Büszkén állíthatjuk az egyetemen, hogy nemcsak oktatjuk, hanem kutatjuk és fejlesztjük a jövő közlekedését. Ezeket a tudásokat építjük be a tananyokba
—  mondta a rektor.

A mai kerekasztal beszélgetés moderátora Talmácsi Gábor, gyorsasági motoros világbajnok volt. Az előadások után kérdéseiket is feltehették a résztvevők, majd az intézmény aulájában megtekinthették a kifejlesztett járműveket, és a kutatási eredményeket is.

A témával bővebben foglalkozik majd a KTV keddi Kiemelő magazinja.