A jövő példaképeit ismerték el a kecskeméti Tehetségnapon

2023. 06. 09., 20:23
Kitűntették Kecskemét legkiválóbb tehetségeit és három új Tehetség Nagykövetet is választottak. A mai (péntek) Tehetségnap díjátadó ünnepséget a kecskeméti Városháza dísztermében rendezték meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 58 képet tartalmaz

Idén ismét megszervezték a Kecskeméti Tehetség Napot. A megújult Városháza átadáshoz kapcsolódó ünnepi hét részeként több tucat példaképet tüntettek ki a Kecskeméti Tehetség Segítő Tanács ünnepi díjkiosztóján. Elsőként a középiskolások számára létrehozott Ígéretes Tehetség díjakat nyújtották át. Három korosztályra bontva, öt kategóriában sorolták az idei évben legkiválóbb teljesítményt nyújtókat. Az eseményen kiemelték, ezek a gyerekek már életük első szakaszában komoly eredményeket értek el, öregbítve ezzel nem csak saját-, de iskolájuk és a város hírnevét is.

– A díjátadással nem zárult le ez a folyamat, nyomon szeretnénk majd követni ezeknek a fiataloknak a pályáját. Nagyon sok tehetséges ember van, aki kecskeméti fiatalként indult el akár művészként vagy tudósként, őket szeretnénk visszahívni és nyomon követni 
— hangsúlyozta Engert Jakabné alpolgármester.


Fontos, hogy a már sikeres életutat befutott fiatalok példaképként álljanak az újabb generációk előtt, tette hozzá az alpolgármester. Idén négy olyan fiatalt tüntettek ki a „Tehetséges fiatal díjjal” akik életpályájukat jól megalapozva ma már világszínvonalon kamatoztathatják tudásukat, a művészetek, a sport, a fizika vagy éppen az űrkutatás területén.

A példaképek szerepét tovább hangsúlyozva idén Kecskemét Város három új Tehetség Nagykövetét is kinevezték. 2023-ban dr. Kelemen Editet, a kecskeméti kórház újszülött és csecsemő osztályának főorvosát, Fülei Balázs zongoraművészt és a már NBI-es kerettag, kecskeméti labdarúgó, Szalai Gábort ajándékozták meg a kitűntető címmel és egyben a feladattal, hogy példaképek legyenek.

A díjazottak listája ITT olvasható!