A Katonában rendezik meg az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyét

2024. 04. 15., 16:40
A városházán köszöntötték az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyére érkezett diákokat, akik majd két napon keresztül a Katona József Gimnáziumban mérik össze tudásukat.
Fotó: Gyenes Kata
A galéria 21 képet tartalmaz

Gaál József alpolgármester köszöntötte hétfő délután azokat a diákokat, akik az ország több pontjáról érkeztek az Arany János Tehetséggondozó Program történelem versenyére. A hátrányos helyzetű diákokat felkaroló program célja, hogy eredményesen felkészítse a résztvevőket a felsőfokú tanulmányaik folytatására. Kulturális programokon vehetnek részt, hogy jobban megismerjék a verseny helyszínét és szocializálódjanak a társaikkal, végül pedig a történelem tudásukról adjanak majd számot.

Kecskeméten a Katona József Gimnázium ad helyet már több tíz éve a program történelemversenyének. Idén rekordszámban jelentkeztek a diákok, így hatvanan versengenek majd az idei témában, mely az Erdélyi Fejedelemség történetét öleli át.

A diákok hétfő délután megtekinthették a városháza szecessziós épületét, az új látogatóközpontot, ellátogathattak a Leskowsky Hangszergyűjteménybe és megízlelhették az alföldi csárdák hangulatát is, ahol elköltötték a vacsorájukat. A történelemversenyről bővebben a holnapi Kiemelő műsorunkban tudhatnak meg többet.