A régi magyar kávéházi hagyományok kelnek életre Kecskeméten – Megnyílt a Lechner

2023. 09. 15., 09:39
Kávéház, nem kávézó – hívja fel mindjárt az elején a figyelmet Tamási Ákos, a Városháza sarkán nemrég megnyílt Lechner Kávéház üzletvezetője. A régi magyar kávéházi hagyományokhoz visszanyúló patinás Lechner nem csak minőségi olasz kávét kínál. A croissant-ok, bagettek, magyaros és angolszász tojásételek mellett meleg főételeket, frissen csapolt proseccót és más italkülönlegességeket is fogyaszthatunk itt, de ennél még több kíván lenni a Lechner: Kecskemét új közösségi helyszíne.
Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Tamási Ákos üzletvezető

A felújított Városháza Nagytemplom felőli sarkán, a Főtér nyílt tere felé néz a terjedelmes terasszal ellátott, belül két fő térből álló kávéház. A Városháza szecessziós stílusában kialakított vendéglátóhely elvevezésére adta magát a Lechner név. Modern, egyúttal magyaros, és minőségi – nagyjából ezek a hívószavak juthatnak eszünkbe a korszakalkotó építész nevét hallva.

Tamási Ákos üzletvezető hiánypótló vendéglátóhelynek látja a Lechnert.

Reggel időben, 7 órakor nyitunk, és minőségi reggelit kínálunk a kecskemétieknek. A nap folyamán hosszabb időtöltésre, munkára, tárgyalásra is alkalmas a kávéház (ennek érdekében minden asztalnál elektromos csatlakozást alakítottunk ki), esténként és hétvégéken pedig baráti, családi összejövetelek helyszíne lehet. A Városháza dísztermében tartott esküvőkhöz is szépen illeszkedhet a kávéház egy pezsgőzés, kávézás formájában
— sorolja a lehetőségeket.

Ami a kávét illeti: minőségi olasz kávét kínálnak, mely a magyar ízlésnek is megfelel. A szakszerű elkészítésről prémium kávégép és szakképzett barista gondoskodik.

A bagettek, szendvicsek, croissant-ok friss felszolgálását külön gép biztosítja, mely fél perces melegítéssel langyossá és roppanóssá teszi a terméket.

A Lechner Kávéház a Hírös Hét Fesztivál alatt nyílt meg, és a rendezvényhez alkalmazkodva hosszított nyitvatartással üzemelt. Tamási Ákos elmondta, hogy hasonlóan fognak majd alkalmazkodni más belvárosi nagyrendezvényekhez is, szükség szerint kibővítve az alapesetben reggel 7-től este 21 óráig tartó nyitvatartást.

Most szombaton, 16-án este, amikor a Bon-Bon és az R-GO is fellép a Főtéren, biztosan tovább leszünk nyitva
— mondta, hozzátéve, hogy időnként saját élőzenés programokkal, zenei estekkel is készülnek majd.

A Lechner Kávéház tehát tovább bővítheti a felújított Városháza közösségi funkcióit a nemrég átadott interaktív látogatóközpont, a koncerteknek és más előadásoknak hangulatos környezetet biztosító díszudvar és a házasságkötéseknek gyönyörű helyszínt adó díszterem mellett.

Fotók: Banczik Róbert