A Tankcsapda és Vikidál Gyula is fellép a kecskeméti CityRocks Fesztiválon

2024. 05. 13., 18:32
Utoljára 2019-ben volt CityRocks Kecskeméten, amikor több mint 500-an zenéltek és énekeltek együtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Idén már háromnaposra duzzadt a hatalmas buli, ahol mintegy 600 aktív résztvevővel újra a rock lesz a főszerepben. A teljes programról és a csütörtöktől várható érdekességekről a mai sajtótájékoztatón számolt be az esemény főszervezője.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

Óriási siker volt már 2019-ben is Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, a CityRocks flashmobja Kecskeméten, 2024-re azonban még nagyobbat álmodtak a szervezők. A csütörtökön rajtoló rockbuli ugyanis idén háromnapos lesz. És ha ez még nem lenne elég, nem csupán Kecskemét mehet ki a CityRocks hatalmas bulijára a Benkó Zoltán Szabadidőközpontba, maga a rockbuli jön be a hírös városba, méghozzá egy kamionnyi rockzenésszel és zenével.

Péntek délután a város olyat lát és hall, amit eddig még nem, mozgó kamiont is bevetnek a szervezők, két kamionon és egy platón fog mintegy 100-110 fős zenekar egyszerre zenélni és Kecskemét ikonikus helyszínein megállva minikoncertet adni.

Ez egy menet rock lesz: egyrészt hangos, másrészt meg lassú. Ez azt jelenti, hogy kb. 25-30 km/h-s sebességgel tud majd ez a kisebb konvoj közlekedni a városban. Péntek délután lehet, hogy egy pár dugót fogunk okozni. De eddig az a tapasztalatunk, hogy általában dudálnak, jönnek a metálvillák az ablakból meg az éljenzés. Azt várjuk a kecskemétiektől is, hogy legyenek belátással ránk
— mondta Gajda Ferenc, a CityRocks Produkció ügyvezetője.

Május 16. és 18. között vendég lesz a Tankcsapda, a Fish!, a Depresszió és a Mobilmánia Vikidál Gyulával, itt ünnepli majd 20. évfordulóját a Road.

A kezdőnapon, csütörtökön a belvárosban lesz egy "bemelegítő" koncert, de a háromnapos fesztiválnak része lesz az esemény egyik legnagyobb durranása, a 12 dalból álló közös flashmob is. Emellett felhangzanak majd az  AC/DC, a Rolling Stones, a Black Sabbath, a Guns N’ Roses legnagyobb slágerei is a szabadidőközpont területén.

A mai sajtótájékoztatón Kodály városának vezetője is üdvözölte az eseményt és azt sem tartja kizártnak, hogy akár egy egyedülálló, hírös városunkhoz illő rockzenei fesztivál is kibontakozzon a jövőben.

Most túlléptünk a '19-es keretünkön, hiszen nemcsak a városnak szervezünk egy egynapos programot, hanem egy egész hétvégés, egy hosszú hétvégés programot kínálunk a városon kívülről, Magyarországról és a  határon túlról érkezőknek. Látjuk a jelentkezési számokat, hogy jól alakulnak, úgyhogy ez egy turisztikai eseménnyé válhat a város életében
— fogalmazott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Tehát május 16-18-ig újra rockközponttá válik a hírös város a CityRocksnak köszönhetően. További információ, részletes program a közösségi médiában létrehozott eseménynél található.

100 rockzenész  a platókon

Pénteken 14 órától közel 2 órán keresztül három kamion halad át Kecskeméten mintegy 25 kilométeres átlagsebességgel, amiért előre elnézést kérnek a közlekedés résztvevőitől. A platókon 100 rockzenész játszik amjd. 
Útvonal: Benkó Zoltán Szabadidőközpont - Csabay Géza krt.- Nyíri út- III.Béla krt.- Vízmű utca- Izsáki út- a Neumann János Egyetem előtt (régi GAMF parkolójánál rövid megálló 14:00 órakor)- Izsáki út- Dobó István krt.-Batthyány utca - Katona József tér - Csányi János krt.- Koháry István körút- Piaristák tere- Széchenyi tér- Szilády Károly utca- Dobó István krt.

Kapcsolódó cikk