A tervek szerint szeptember végétől újra átjárható lesz a Vízmű utcai csomópont

2023. 09. 05., 12:25
A tervek szerint szeptember végétől újra átjárható lesz a Vízmű utcai csomópont – mondta kedden a Gong Rádióban Szemereyné Pataki Klaudia. A polgármester szerint jó ütemben halad az Izsáki út felújítása, és a tömegközlekedés fejlesztésével még tovább enyhülhetnek a torlódások.

A polgármester keddi rádióinterjújában elmondta, hogy a Vízmű utcai csomópontnál jelenleg elsősorban villamossági munkák zajlanak, melyek a nyári viharkárok miatt húzódtak el kissé.

Jelen állás szerint szeptember végére helyreállhat a csomópont átjárhatósága, ezzel megszűnhetnek a környező kis utcákat terhelő dugók – emelte ki.

Szemereyné Pataki Klaudia szerint összességében jól haladnak az Izsáki út felújítási munkálatai, láthatók már az új szegélyek, buszöblök, és körvonalazódik a gyalogos és kerékpáros közlekedés új rendje is. A tanévkezdés során jól vizsgázott a megújuló útszakasz, szeptember 1-jén pénteken és szeptember 4-én hétfőn is jól haladt a forgalom – tette hozzá.

A polgármester kiemelte a tömegközlekedés fontosságát, és arra buzdított mindenkit, hogy minél többet használják a buszjáratokat, hiszen ezzel tovább csökkenthetők a torlódások. A városvezetés és a KeKo is törekszik arra, hogy minél vonzóbb legyen a buszos közlekedés, ennek egyik fontos eredménye az 1.000 forintos havi diákbérlet – hangsúlyozta.

Kapcsolódó cikk