Megindulhatott a forgalom az Izsáki és Dózsa György úton

2023. 09. 01., 16:20
Csütörtökön este megindulhatott a forgalom az Izsáki úton és a Dózsa György úton. A hosszabb időtartamú teljes lezárás feloldása nagy könnyebbséget jelentett az autósoknak szeptember 1-jén. Az út nagy részén akadálytalanul lehet közlekedni, egyedül a még be nem fejezett csomópontokban tapasztalhatóak torlódások.
Fotó: Harkai György
A galéria 37 képet tartalmaz

Augusztus 31-től megszűnt a nagymértékű forgalomelterelés az 52-es főút felújítással érintett szakaszán. A kivitelező még késő délután is azon dolgozott, hogy az autósok visszakaphassák a város egyik ütőerét. Ugyan tegnap estétől már ráengedték a forgalmat az Izsáki útra és a Dózsa György útra, azonban az esti időpont nem tekinthető igazi próbatételnek. Nem úgy az iskolakezdés napja, vagyis szeptember 1-je.

Aki arra számított, hogy hatalmas lesz a káosz, szerencsére tévedett. Ma délutánig nem kaptunk információt nagyobb atrocitásról, balesetről. Az új forgalmi helyzetek miatt ugyan találkozhattunk a terelőtáblák közé tévedt sofőrökkel, bizonytalan kanyarodásokkal, de a többség alapvetően leküzdötte a közlekedési kihívásokat. Leginkább csak a még felújítással érintett csomópontokban volt tapasztalható torlódás. A nagykörút és a Dózsa György út kereszteződésében például az új és a régi útfelület közötti különbség és a körút szűkített keresztmetszete tekinthető felelősnek a kocsisorokért. Plusz viszont, hogy a buszok elkezdhették használni az új buszöblöket.

Az Ipoly utca és a Botond utca kereszteződésében mindenki tökéletesen vizsgázott. Viszont az Olimpia utcai körforgalomnál ismét szűkített útfelülettel, lezárt oldalágakkal és helyenként átközlekedő munkagépekkel kellett megbirkózni. A Sport utcai körforgóról csak jót hallottunk: nagy, széles, könnyen használható és nagyon nagy szükség volt már rá. Jelenleg innen lehet megközelíteni a Rudolf laktanya területén található ingatlanokat, illetve a Szil-Coop és Lidl bevásárlóközpontokat, ha a város felől érkezünk.

A Dr. Szobonya Zoltán utcai kereszteződésnél szintén nem volt fennakadás. Viszont a volt Hullámvendéglő kereszteződésénél még mindig sok területen zajlik útépítés. Jelenleg a Vízmű utcai ágat még várhatóan további egy hónapig csak a menetrend szerinti autóbuszok használhatják mindkét irányból. A Könyves Kálmán körútra pedig csak az M5 autópálya irányából érkezők tudnak jobbra kanyarodni. Így nagy terhelést kap továbbra is a Homok utca és környéke.

Összességében elmondható, hogy tanévkezdés ellenére problémamentesen vették birtokba az Izsáki utat a kecskemétiek.