A Vecsést fogadja a KNKSE az évad első hazai mérkőzésén

2023. 09. 14., 10:45
Mint minden évben, idén is nehéz a kecskeméti női kézilabdacsapat sorsolása; a bajnokaspiráns ENUSE után azt a vecsési alakulatot fogadja, amely az elmúlt fordulóban 53 gólt lőtt a Ceglédi Kék Cápáknak.

Bár a Szászberek Sportcsarnokban nem termett sok babér Megyesi Milláéknak, nincs ok az aggodalomra; idő kell, míg az alaposan felforgatott csapat összeszokik és az új játékosok is megtalálják helyüket a rendszerben. A KNKSE 47 gólt kapott az ENUSE csapatától; az első forduló után Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző fel is hívta a figyelmet a technikai hibák sokaságára és a védelem gyenge pontjaira, ám a hírös városiak 30 találatot szereztek, ami biztató lehet a jövőre nézve.

Vasárnap itthon is bemutatkozik a KNKSE, ellenfele a Vecsés SE lesz. A Pest vármegyei gárda tavaly az NB II. Dél-csoportjában gyűjtögette a pontokat, nem is eredménytelenül, hiszen a 12 csapatos mezőnyben 13 győzelemmel és 9 vereséggel az 5. helyen végzett. Rutinos, összeszokott gárdáról van szó – az az erősségük, ami (most még) a Kecskemét gyengesége. Figyelemre méltó, hogy a Vecsés az első fordulóban idegenben 53-29-re győzte le a Ceglédet. A KNKSE kedvét azonban nem vette el a nyitányon elszenvedett fiaskó; kettőzött erővel készülnek a hazai bemutatkozásra.

Bíró-Kisjuhász Petra vezetőedző: - Érzem a lányokon, hogy csalódottak az első fordulóban elszenvedett vereség miatt, de ők is érzik, hogy jóval a valós tudásuk alatt játszottak, és az első hazai mérkőzésen szeretnék kiköszörülni a csorbát. Nem lesz könnyű, hiszen a sorsolás okán ismét egy roppant erős gárdával mérkőzünk, megnéztük a Vecsés hétvégi találkozóját, ahol magabiztosan győztek idegenben. Alaposan kielemeztük, fejben és fizikailag és felkészültünk; és nagyon várjuk a szurkolókat vasárnap a Messzi István Sportcsarnokban, szükségünk lesz a biztatásra!

KNKSE – Vecsés SE

Női kézilabda NB II: G-csoport, 2. forduló

2023. szeptember 17. vasárnap, 17:00

Messzi István Sportcsarnok

Vezeti: Csanádi, Sztancsik

Szerző: Jámbor Csaba