Akikre büszkék vagyunk: átadtuk a pályázat díjait

2024. 03. 28., 19:06
A Kecskeméti Médiacentrum 2023 decemberében tehetséggondozó irodalmi és videós pályázatot hirdetett Akikre büszkék vagyunk címmel. A 14 és 24 év közötti fiataloknak szóló pályázat egyik célja az volt, hogy középpontba helyezze azokat, akik 2023-ban rangos elismerésben részesültek és példájukat sok-sok fiatallal megismertesse.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 31 képet tartalmaz

Lezárult a Kecskeméti Médiacentrum „Akikre büszkék vagyunk” című tehetséggondozó irodalmi és videós pályázata. Az eredményhirdetést ma (csütörtökön) tartották a Médiacentrum szerkesztőségében. Az eseményen elsőként a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető igazgatója köszöntötte a pályázó fiatalokat. Kozák Polett kiemelte: a Kecskeméti Médiacentrum célja a tehetséggondozás, több alkalommal nyílt már erre lehetőség. A pályázat célja, hogy a fiatalok példákat kapjanak és meg tudják mutatni saját kreativitásukat.

A pályázó fiatalok bárkit bemutathattak írásos vagy videós műfajban, akire valami miatt büszke lehet Kecskemét városa. A felhívásra több munka is érkezett, melyeket a Médiacentrum szakmai stábja bírált el, Muresán András operatőr–vágó és dr. Turai Laura irodalomtörténész közreműködésével.

Olajos Gellért László, a Szegedi Tudományegyetem diákja lett az I. helyezett irodalmi műfajban, aki Szabó Klárával, Kecskemét 2023. évi Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért" -díjasainak egyikével készített riportot, az autizmusról.

A videos anyag kategóriában a dr. Gyenes Vilmos csecsemő- és gyermekkardiológussal készült mélyinterjú lett a győztes alkotás, melyet a Kecskeméti Piarista Gimnázium 9. évfolyamos tanulói készítettek el.  Mindkét kategória első három helyezettje vásárlási utalványt nyert, 50, 30 illetve 20 ezer forint értékben.

A pályázat eredményhirdetéséről bővebb összeállítást láthatnak a KTV mai Kiemelő című magazinjában.