Az ilyen erős fesztivál ritka, mint a fehér holló

2023. 10. 15., 10:17
Hatalmas Kowalsky koncerttel zárult az I. Erős Pista Feszt. A kétnapos, hagyományteremtőnek szánt fesztivál megnyitotta a hetényi üzem kapuit az érdeklődők előtt, majd egy főtéri bulival zárta be. A buli után egy másik buli kerekedett: a kivetítőn megjelent a magyar-szerb mérkőzés élő közvetítése, melynek végén a szurkolóvá avanzsált rajongók egy emberként örülhettek a magyar válogatott győzelmének.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

Sokakat megmozgatott a kétnapos I. Erős Pista Feszt, mely két helyszínen zajlott. Hetényegyházán a júniusban átadott új üzemben zajló folyamatokat nézhették meg az érdeklődők, akiknek szakemberek mutatták meg, hogyan készül a két Hungarikum, az Erős Pista és a Piros Arany. Szombat este pedig a figyelem Kecskemét főterére irányult, ahol ráadásul dupla élményben volt része a közönségnek.

Másfél órás koncertet adott Kecsemét főterén a Kowalsky meg a Vega, akik elhozták a Hírös városba a legnagyobb slágereiket. Régi és új dalok egyaránt felcsendültek, a régieket ugyanúgy együtt énekelte a közönség a frontemberrel, mint legújabbakat. A tér megtelt érdeklődőkkel, az ingyenes koncert olyanokat is vonzott, akik egyébként nem rajongók, de a rádióból ismerik a húsz éve alakult zenekar dalait. A koncert után a kivetítőkön megjelent a magyar-szerb EB-selejtező, melyet nagyszerű játékkal a magyar válogatott nyert 2:1-re.

Volt tehát ok a jókedvre, ünneplésre, igazi csúcspontja volt ez az este a fesztiválnak, mely megmutatta, valóban érett arra, hogy hagyomány legyen, akár az Erős Pista a marhapörköltbe.

Úgy tűnik, nem csak a közönség, de a húszéves születésnapját ünneplő zenekar is jól érezte magát Kecskeméten, az Erős Pista Feszt-en, ugyanis ezt az üzenetet posztolták a buli után:

"Kecskemét! Köszönjük!

A 20 év alatt most először jártunk Kecskemét főterén! Viszont az első, az elképesztően fantasztikus találkozás lett! Micsoda este volt, a tegnapi!? Égigért a kecskeméti hangulat, és a koncert végén együtt szurkolhattunk a magyar- szerb meccs (magyar) győzelméért!"

Az elhangzott dalok listája:

0. intro
1. Jövünk mint a Hunok (4:00)
2. Hálás szív (4:13)
3. Mit mondjak még (4:27)
4. Még nem éden (4:14)
5. Tombold ki (4:40)
6. Mint egy jel (4:37)
7. Tizenötmillióból egy (4:37)
8. Lehetetlen nincs (4:03)
9. Amire szültek (3:53)
10. BARAKA (Áldás Rapszódia) (5:32)
11. Varázsszavak (4:20)
12. Egy világon át (4:39)
13. Fehér Holló (4:54)
14. Elég lenne (4:06)
15. Amilyen hülye vagy (4:27)
16. Otthon édes Otthon (4:22)