Az ország legjobbjai közé jutott a Kesi U14-es és U15-ös leány kézilabda csapata

2023. 02. 22., 11:07
Kiváló eredményt értek el a Kecskeméti Sportiskola (Kesi) kézilabda szakosztályának U15-ös és U14-es korosztályú leány csapatai, mivel az ország legjobb utánpótlás együttesei közé jutottak – tájékoztatott Vazul Zsolt, a szakosztály utánpótlás igazgatója.
A Kesi U14-es és U15-ös leány kézilabdacsapata együtt

– Elsőként az U15 csapatunk biztosította helyét az 1. osztály felsőházában, így az ország legjobb 7 csapata közé került, ahol a hétvégén folytatódnak a küzdelmek a Ferencváros, a Kispest, a Győr, a Debrecen, a Szeged és a Kozármisleny csapatai ellen – mondta.

Hozzátette: a csapatok célja, hogy a legjobbak küzdelmében a dobogón végezzenek.

Már az alapszakasz befejező fordulója előtt szintén biztosította 1. osztályú felsőházi helyét az U14-es csapat is. Három hét múlva ők is megkezdik a küzdelmeket az ország legjobb 8 csapata között, a Ferencváros, az Érd, a Győr, a Szeged, a Kozármisleny, az Angyalföld és a Siófok ellen.

– Célunk itt is a dobogós helyezés elérése. Kiváló eredményeinket úgy értük el, hogy a csapatot sok fiatal U13-as játékos egészíti ki eredményesen – emelte ki az utánpótlás igazgató.

Péli Adélt (U14 -2009), aki mindkét korosztályú csapat meghatározó játékosa, közben meghívták a serdülő válogatott keretébe. Adél a jövő héten kezdődő egyhetes válogatott edzőtáborba utazik.

Az U15-ös és az U14-es korosztályú csapatok edzői Spolmin Roberta és Vazul Zsolt, az U13-as csapat edzője Korsós-Szőke Tünde. A kapusedző Kovácsné Bartha Anikó Margit.