Azt hitte, rejteget valakit, ezért éjjel volt élettársára törte az ajtót

KÖZLEMÉNY
2023. 02. 21., 08:27
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a magánlaksértés súlyosabban minősülő bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki röviddel a szakításuk után egy éjjel többször is volt élettársa házához ment, végül nagy erővel berúgta a bejárati ajtót és a nő tiltakozása ellenére bement.

A vádirat szerint a jánoshalmi férfi – az ügy vádlottja – öt évig élt élettársi kapcsolatban az ügy sértettjével, akitől az addig közösen lakott ingatlanból elköltözött, a kulcsokat visszaadta a nőnek és a személyes tárgyait is magával vitte. Röviddel a szakításuk után, 2022. július 15-re virradó éjjel a férfi először éjfélkor, majd 1 órakor megjelent a volt élettársa házánál, aki a kopogtatásra elküldte őt. A férfi mindkét alkalommal azt állította, hogy látott valakit bemenni a házba.

Hajnali 4 órakor a vádlott visszament, ismét kopogott és kiabált, hogy valakiket látott bemenni a házba. A nő többszöri felszólítására sem volt hajlandó távozni, ráadásul ezután nagy erővel berúgta a bejárati ajtót és bement a házba, mert úgy gondolta, hogy a volt élettársa rejteget valakit odabent. Mialatt a férfi alaposan körülnézett, a sértett többször megpróbálta elküldeni őt. Mivel ez sikertelen volt, rendőri segítséget akart hívni, de a férfi kikapta kezéből a mobiltelefont. Végül csak a nő hosszas könyörgésére távozott a vádlott a házból. A nő a férfi megbüntetése érdekében a nyomozás során magánindítványt terjesztett elő.

Az ügyészség a volt élettársat éjjel, erőszakkal elkövetett magánlaksértés bűntettével vádolja. Ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség