Balla József Emléktornát rendeztek az Akadémián

2023. 01. 28., 12:53
Hatodik alkalommal rendezik meg ma a Balla József Emléktornát a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián. Az egész napos rendezvény több szempontból is emlékezetes lesz a fiatal sportolók számára.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 37 képet tartalmaz

20 éve hunyt el Balla József, a magyar birkózó sport meghatározó alakja. Az ő tiszteletére, ma hatodik alkalommal rendezték meg a gyerek- és diák korosztályú emléktornát a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémián. 27 csapat, 254 birkózója vett részt az idei Balla József Emlékversenyen, amely ezúttal a Kelet-Magyarországi diák területi szabadfogású országos bajnokság is volt egyben. A diák versenyeken indulók (10-13 éves korosztály) innen juthatnak fel az országos bajnokságra.

A mérkőzések előtt a résztvevők megemlékeztek a december 29-én hajnalban, 83 esztendős korában elhunyt Varga János olimpiai, világ- és Európa-bajnok birkózó, mesteredző, versenybíró, a Nemzet Sportolója, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli tagjáról is.

A KeSi Kecskeméti Birkózó Szakosztálya összesen 22 fővel mérlegelt a megmérettetésen, akik közül a diák korosztályokban, óriási csaták után, Móra Donát,és Simon Zsombor aranyérmet, Pető Joel, Lassú Benedek ezüstérmet, Banó Zsombor, Pető Rodé bronzérmet szerzett, valamint Hojsza Gábor és Kádár Benedek ötödikek lettek, és mind bejutottak az országos döntőbe! Móra Donát a legjobb hazai versenyző-, míg Simon Zsombor a Balla József különdíjat is bezsebelte az aranyérmeik mellé.

A gyermek korosztályokban Gyulai Marcell, Parádi Krisztián és Paulinusz Máté megnyerték súlycsoportjukat, Major Dominik ezüstérmet, Pető Áser, Nyírő Dominik, Nagy József és Vincze Olivér pedig bronzérmet szereztek.

Csapatban összesítésben éppen lemaradtunk a dobogóról, de az előző versenyekhez mérten szinte mindenki rengeteget fejlődött önmagához képest, így elmondhatjuk hogy sikeresen zártuk az év első komolyabb versenyét.

A gyerekek felkészítői: Horváth Gábor, Dajka Zsolt, Horváth András, Ignácz Zoltán és Banó Csaba