Bogyóval és Babócával is találkozhatunk az Agórában

2023. 06. 03., 17:11
A KAFF első eseményeként megnyílt péntek délután a KEDD Animációs Stúdió munkásságát bemutató kiállítás a Hírös Agórában. A „Kiszínezett hétköznapok” című tárlat az alapítás óta eltelt 21 év szakmai munkájának áttekintését nyújtja. Találkozhatunk Bogyóval és Babócával, valamint a Kuflikkal is.
Fotó: Molnár H. Boglárka
A galéria 38 képet tartalmaz

A gyermekek által ismert és szeretett Bogyó és Babóca, valamint a jelenlegi sláger a Kuflik gyereksorozat szereplőivel is találkozhatnak az érdeklődők a Hírös Agórában. Pénteken nyílt meg ugyanis a KEDD Animációs Stúdió munkásságát bemutató tárlat, amely az alapításuk óta eltelt 21 év szakmai munkájának áttekintését nyújtja a látogatók számára.  

-A kiállítás különösebb torzítás nélkül mutatja tevékenységünket kronológiáját is. Az egyik boxban láthatóak azok a produkciók, amelyekkel jellemzően a filmstúdió első időszakában dolgoztunk. Fesztiválfilmek, autonóm rövidfilmek, illetve olyan fejlesztések, amelyek a 21 év alatt jellemzik a stúdiót
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak M. Tóth Géza, Balázs Béla díjas, Oscar-díjra jelölt magyar filmrendező és producer, a KEDD Animációs Stúdió alapító vezetője.

A tárlaton megjelennek a megbízásos munkák, a színpadi műfajok és a vetített animációs kép együttes alkalmazásából született alkotások, valamint betekintést kaphatunk az Országos Rajzfilm Ünnep tevékenységébe. A fiatalok rajzolhatnak is, melyeket egy mini kiállítássá formálnak a szervezők. A kiállítást Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál igazgatója nyitotta meg.

- Ez a kiállítás egy nagyon tudatosan felépített keresztmetszett a KEDD Stúdió történetéről, de közelebb van a valósághoz, ha azt mondom, M. Tóth Géza elmúlt 20 évéről. Láthatunk rövidfilmeket, többek között 45 fesztiválon díjat nyert és Oscar-ra nominált Meastro-t, valamint televíziós sorozatokat, amelyeket az utóbbi időben állami támogatás nélkül készít el
— mondta Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fesztiváligazgatója, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója. 

A tárlat bepillantást nyújt M. Tóth Géza operarendezéseibe, hiszen Wagner, Bach, Bartók több művét állította színpadra. A „Kiszínezett hétköznapok” című kiállítás június 25-ig ingyenesen megtekinthető az intézmény nyitvatartási idejében.