Bűnmegelőzési előadást tartottak a Műkertvárosban élő időseknek

2023. 06. 13., 19:34
Rendhagyó, bűnmegelőzési előadással egybekötött fogadóóra várta kedden délután a Műkertvárosban élő idősebb korosztályt. A legfontosabb tudnivalókról Tóth Szilvia, a Bűnmegelőzési Bizottság alelnöke tájékoztatta a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület tagjait.
Fotó: Harkai György
A galéria 10 képet tartalmaz

Sok nyugdíjas volt ma délután kíváncsi arra, hogyan tehetne még többet biztonságáért. A Kertvárosi Általános Iskola épületében egy bűnmegelőzési előadás várta a korosztály képviselőit.

Tóth Szilvia rendőr őrnagy, a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője elmondta: az idősek a rendőrök szemében kiemelt kockázatú csoport. Ez az életkorból, az ahhoz kapcsolódó gondoskodásból és abból fakad, hogy az aktív életszakaszukban még más erkölcsi mércék voltak jellemzőek. Ráadásul az online világ további megtévesztésekhez ad eszközt az elkövetők számára.

Lévai Jánosné, a városrész önkormányzati képviselője a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület tagjainak és a résztvevőknek elmondta: a rendőr őrnagy nem érkezett üres kézzel. Kifejezetten az idősek számára készült "kisokosokat" hozott magával, hogy mindig kéznél legyenek a legfontosabb tudnivalók és információk, amik segíthetnek a megelőzésben.