Bűnösnek vallotta magát a férfi, aki vonat elé hajtott autójával tavaly márciusban Heténynél

2023. 06. 07., 17:38
A Kecskeméti Járásbíróság 1 év 4 hónap - végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt az 59 éves kecskeméti férfit, aki halálos közúti balesetet okozott 2022. március 18-án este Hetényegyháza közelében, amikor sínekre hajtott és vonattal ütközött. Mellette ülő felesége a helyszínen életét vesztette. A férfi bűnösnek vallotta magát.
Fotó: Donka Ferenc (2022. március 18.)

Személygépkocsijával Kecskemétről Hetényegyháza irányába haladt, amikor földútra kanyarodott, amit vasútvonal keresztezett. A vasúti átjáró sem sorompóval, sem fényjelzővel nem volt biztosítva. Úgy hajtott be a sínekre, hogy nem győződött meg arról, az átjáró felé vasúti jármű közeledik-e, így nem észlelte a jobbról érkező, szabályosan közlekedő vonatot.

A vonatvezető gyorsfékezése ellenére a vonat mintegy 57 km/h sebességgel a személygépkocsi jobb oldalának ütközött, majd az autót mintegy 60 méteren át maga előtt tolva állt meg.

A baleset következtében a sofőr mellett ülő felesége olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, de a férfi maga is súlyos sérüléseket szerzett.

Az előkészítő ülésen a férfi a bűnösségét beismerte, a tárgyalás tartásáról lemondott. A Kecskeméti Járásbíróság így 1 év 4 hónap - végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett - fogházbüntetésre, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte a kecskeméti sofőrt. Az ítélet jogerős.

A balesetről szóló tavaly márciusi cikkünk itt olvasható el.