Christian Wolff tartotta az idei Mercedes-kurzus nyitóelőadását

2023. 09. 13., 19:29
Christian Wolff, a kecskeméti Mercedes gyár igazgatója tartotta meg szerda délután az idei Mercedes-kurzus nyitóelőadását a Neumann János Egyetemen. Az immár negyedik alkalommal meghirdetett szabadon választható kurzus ezúttal is sok diákot vonzott.
Fotó: Tóth Enikő
A galéria 30 képet tartalmaz

Szép számban jelentek meg a hallgatók szerda délután a Neumann János Egyetem CAMPUS nagyelőadójában Christian Wolff előadásán. A kecskeméti Mercedes-gyár igazgatója az immár negyedik alkalommal meghirdetett szabadon választható kurzus, a „Mercedes-Benz – Made in Kecskemét” idei nyitóelőadását tartotta meg a diákoknak.

Christian Wolff a gyár általános bemutatásán túl elsősorban a vállalati stratégia és a cégvezetési elvek területét érintette német nyelvű, szinkrontolmácsolt előadásában, mellyel a tanulók kedvet is próbálta meghozni a jelentős bővülés előtt álló üzemnél való elhelyezkedéshez. Röviden saját céges karrierjének menetét is bemutatta, ezzel érzékeltetve az előrehaladás lehetőségeit és menetét.

Az előadás részeként a diákok kvízjátékban mérhették össze tudásukat a Mercedesről. A kvízt Szetei Hajnalka, a Mercedes-gyár egyik nemrég kinevezett új ügyvezető igazgatója vezette le. Szetei Hajnalka is kitért röviden saját céges előmenetelére, mely 13 évvel ezelőtt kezdődött, mikor csatlakozott a vállalathoz.

A „Mercedes-Benz – Made in Kecskemét” című nagysikerű kurzust a Mercedes-gyár és a Neumann Egyetem GAMF Karának Innovatív Járművek és Anyagok Tanszéke hirdette meg közösen. A szerdánként 16:00 órakor kezdődő előadásokon a hallgatók a kecskeméti gyár vezető szakembereitől ismerhetik meg az autógyár felépítését, működését, valamint az autógyártás területén alkalmazott legújabb technológiákat. A tantárgy minden hallgató számára felvehető, nincs előtanulmányi feltételhez kötve.