Címke: animáció
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.10.25

Múzsa: két Arany Mókus-díjat kapott Szoboszlay Eszter animációs filmrendező

A Cinemira Nemzetközi Gyerek és Ifjúsági Filmfesztivál keretében megrendezett Junior Pitch Fórumon két Arany Mókus-díjat is kapott Szoboszlay Eszter kecskeméti animációs filmrendező. A filmkészítő a Találkozások című film ötletével a szakmai, illetve a gyermek zsűri fődíját is kiérdemelte. Szoboszlay Eszter a KTV Múzsa magazinjában azt mondta, hogy animációs filmterve egy félreértés történetét dolgozza fel, az alkotás forgatókönyve is elkészült már, de a megvalósításhoz még nincs elegendő pénz.
2023.06.23

KAFF - Tudatos digitális és animációs kultúra címmel tartottak konferenciát

Tudatos digitális és animációs kultúra címmel tartottak konferenciát pénteken a Katona József Könyvtárban. A 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál részeként megrendezett program jelentőségét az adta, hogy az animációs alkotások évtizedek óta a médiajelenségek kikerülhetetlen szereplői, jelentőségük pedig a jövőben várhatóan tovább fog növekedni.
2023.06.13

Egy hét múlva kezdődik a KAFF!

2023. június 21-én, szerdán kezdődik a 16. KAFF, ahol öt napon át 60 órányi animációt és megannyi színes programot élvezhetnek az ingyenes fesztivál látogatói. A közönség többek között válogatást láthat az idén 60 éves M Tóth Éva, a 70. születésnapját ünneplő Horváth Mária, a szintén 70 esztendős Tóth Pál, Paja és a 80 éves Ternovszky Béla munkásságából. Nyolc egészestés film pereg majd a versenyprogramban, melyek között a világ legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecy-ban, Bucheonban, az Európai Filmdíjon és a Tokyo Anime Award-on is díjat nyert alkotások is szerepelnek. Versenyen kívül fut majd három egész estés európai film, de látható lesz Kovásznai György egy ritkán vetített munkája és Buda Flóra Anna Cannes-i nyertes 27 című alkotása is. Az idei fesztivál új kezdeményezése a KAFFFER művészeti vásár, ahol öt művészeti egyetem tehetséges hallgatói saját készítésű portékáit fogják árusítani.
2023.02.23

Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.
2023.01.17

Indul a nevezés a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra!

Idén június 21–25. között rendezik meg Magyarország legnagyobb animációs seregszemléjét, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. Most indul a nevezés az immár 16. KAFF-ra, mely kétévente mutatja be a legfrissebb magyar és európai animációs filmtermést. A fesztivál versenyprogramjába 2021. február 1. után befejezett hazai és európai animációs munkákkal lehet nevezni, téma megkötés nélkül. A filmek regisztrációja ingyenes. A nevezési határidő: 2023. március 20.