Mikulás Ferenc beszélt az idei KAFF-ról

2023. 02. 23., 20:23
Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között. Javában zajlanak már az idei KAFF előkészületei.

Javában zajlanak az idei, 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál előkészületei. Ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa című műsorának vendége Mikulás Ferenc fesztiváligazgató. A Kecskemétfilm Kft. vezetője a műsorban többek között elmondta, hogy az idei rendezvény díszvendége Belgium lesz, a kiemelt vendég pedig ezúttal a KEDD Animációs Stúdió lesz.

- Három egész estés filmet is vetítünk. Petőfi évfordulója alkalmából a János vitézt, valamint a kecskeméti stúdió legutolsó nagy egészestés filmjét, a Toldit, amit ugyan versenyben nem indítunk. Ternovszky Béla 80 éves, így az ő egészestés filmjeit is vetítjük.
— mondta Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fesztiváligazgatója.

A vetítések a megszokott helyeken lesznek, mint a Hírös Agóra, a Malom mozi, az Otthon mozi, vagy a "Tér a térben". Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje idén több mint 600 szakmai vendéggel, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között.

A 150 éves magyar képregényről szóló kiállítást Bán János nyitja meg, valamint bemutatja az erről szóló könyvet is, valamint itt lesz az igen termékeny Kollarik Tamás is, aki három könyvet is fog megismertetni a közönséggel.

Az animációs filmekkel az egész világból jelentkezhetnek magyarok a fesztivál versenyére. Zenei együttesek és kiállítások is lesznek a KAFF ideje alatt a könyv és filmbemutatók mellett.

A fesztivál ideje alatt a gyerekek számára külön workshoppal készülnek, ahol saját maguk készíthetnek animációs filmet, mégpedig nemcsak hagyományos technikával, hanem a legmodernebb, digitális módszerekkel is - emelte ki. A KAFF egyik különleges eseménye lesz a felújított Városháza homlokzatán látható fényfestés. A fesztivál programjainak jelentős része várhatóan május végére összeáll. A részletekről az idei KAFF honlapján lehet folyamatosan tájékozódni. A beszélgetést pedig vissza lehet nézni a Kecskeméti Televízió youtube csatornáján.