Címke: Katona József Múzeum
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2130 találat
2024.03.14

Hajagos Csaba volt a stúdióvendégünk

Befejeződött a fűtés-korszerűsítés a Népi Iparművészeti Gyűjteményben, így a mai naptól ismét fogad látogatókat, március 15-én pedig ingyenes belépést biztosítanak az érdeklődőknek. Ennek kapcsán beszélgettünk Hajagos Csabával, a Kecskeméti Katona József Múzeum Történeti-Néprajzi Osztályának vezetőjével.
2024.02.13

Több mint félszáz programot kínál idén a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Idén is rengeteg kulturális csemegével, koncertekkel, kiállításokkal, előadásokkal, filmvetítésekkel várja a látogatókat a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. Keddi ülésén a Közgyűlés Értékmegőrzési Bizottsága elfogadta a fesztivál hivatalos programját és költségvetését. Az önkormányzat tizenhétmillió forintot biztosít a március 14. és április 14. között zajló kulturális rendezvénysorozatra.
2023.01.14

Régészeti emlékek az 1000 éves Kecskemétről

Az első ismert írásos emlékek a 14. század közepétől említik Kecskemétet, már oppidumként, azaz mezővárosként. A Katona József Múzeum régészeinek ásatásai az elmúlt időszakban azt támasztották alá, hogy a terület több mint 1000 éve lakott hely, ráadásul már a korai időkben sem számított jelentéktelennek. A múzeum három régészét, dr. Rosta Szabolcsot, Wilhelm Gábort és Fazekas András Kristófot kérdezte stábunk az új eredményekről.