Címke: Kecskeméti Énekes Kör
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2023.01.19

A magyar kultúra napja: kevés, de színvonalas programmal ünnepel Kecskemét

Idén a szokásosnál kevesebb, de ezúttal is színvonalas programokkal ünneplik Kecskeméten a magyar kultúra napját január 22-én, vasárnap és a környező napokon. A megyei könyvtárban szombaton Agócs Gergely népzenekutató, népzenész tart előadást, vasárnap egy Fehérlófia-előadással újra kinyit a Ciróka Bábszínház, hétfő este pedig a Kodály Iskolában ad koncertet a neves fuvolaművész, Ittzés Gergely.
2022.12.31

Különleges lesz a Himnusz és az évköszöntő éjfélkor

Ahogy azt a nézők már megszokhatták, december 31-én éjfélkor különleges közreműködők adják elő a Himnuszt az RTL-en. Ezúttal a nagyrészt pedagógusokból álló Kecskeméti Énekes Kör (KÉK) előadásában csendül fel a Himnusz az újév első perceiben a csatornán.
2022.12.11

Kodályt ünnepelték a Hírös Agórában

A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója kapcsán szervezett kecskeméti programsorozat zárókoncertjét rendezték meg szombat este a Hírös Agórában. Az ünnepi hangversenyen a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Új Liszt Ferenc Kamarakórus, a Kecskeméti Énekes Kör és a Miraculum Gyermekkar előadásában, Komáromi Márton énekművész közreműködésével a neves zeneszerző, zenepedagógus műveiben gyönyörködhetett a nagyérdemű.