Címke: Kriskó János
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.13

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közkedvelt Hírös Kecskemétiek című pódiumbeszélgetés-sorozata a 2023/24-es évadban ötödik alkalommal 2024. február 26-án hétfőn 18 órakor várja az érdeklődőket kettő őszinte, mélyreható, helyenként humoros beszélgetéssel. Beszélgetőpartnereink ismert, kecskeméti kötődésű személyiségek, akik pályájukról, sikereikről, bukásaikról és terveikről életük legemlékezetesebb pillanatainak felidézésével mesélnek a Kelemen László Kamaraszínházban (Kecskemét, Rákóczi út 15.).
2024.01.23

Zene és költészet találkozott a Kodály Iskolában

Január 22-én ünnepeljük a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban Csekén ezen a napon fejezte be „a magyar nép zivataros századaiból” vett példákra épített költeményét, a Himnuszt. Az emléknapon a Kecskeméti Kodály Iskolában „Zene és költészet Szabadon” címmel szerveztek összművészeti rendezvényt. Különleges vállalkozásnak lehettek tanúi a széksorokban ülők, két „közeli rokon”, a zene és a költészet összekapcsolódását hallhatták a koncert folyamán.
2023.10.31

Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés születésnapi meglepetéssel

Hétfő este folytatódott a Hírös kecskemétiek című sorozat a Kelemen László Kamaraszínházban. A 8 éve folyamatosan jelentkező pódiumbeszélgetésen Neuberger Gizella, W. Barna Erika és Csáky Lajos volt Kriskó János vendége, aki tegnap ünnepelte 70. születésnapját, így kivételesen a műsorvezetőt is meglepték ajándékokkal.
2023.09.25

Az Éger és a Starter nyerte el a MetroPOLICE Filmfesztivál fődíját

Szeptember 21. és 24. között zajlott a MetroPOLICE Filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon moziban, melynek díjátadóját vasárnap este tartották a filmszínházban. A háromtagú zsűri (Kriskó János, televíziós szerkesztő, Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező és Dezső András, író, újságíró) döntése alapján a legjobb nagyjátékfilm Nagy Borús Levente Éger című filmje, a legjobb rövidfilm pedig Dóczé Péter Starter című alkotása lett.
2023.09.19

Dr. Király László és dr. Fülöp Tamás volt a Hírös kecskemétiek pódiumbeszélgetés vendége

Hétfőn este elkezdődött a Hírös kecskemétiek címen futó pódiumbeszélgetés-sorozat új évada a Kelemen László Kamaraszínházban. Ezúttal két vendége volt a beszélgetést irányító Kriskó Jánosnak: dr. Király László kandidátus, nyugalmazott egyetemi tanár, valamint dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora. W. Barna Erika grafológus megbetegedés miatt nem tudott jelen lenni, vele a tervek szerint a következő alkalommal, október 30-án találkozhat a közönség.
2023.06.14

Múzsa - Orosz István az Apakönyvről

A 94. Ünnepi Könyvhét hivatalos kecskeméti rendezvénysorozatának első hivatalos helyi eseményeként Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész Apakönyvét mutatták be a Katona József Könyvtárban. A mű dr. Orosz László irodalomtörténésznek, a Katona József Gimnázium tudós tanárának állít emléket a fennmaradt emlékiratok és Orosz László naplójegyzeteinek felhasználásával. A bőséges kommentár a művet nem csak Apakönyvvé, de Kecskemét-könyvvé és Én-könyvvé is avatja. A szerzővel, valamint Füzi Lászlóval, a Forrás folyóirat főszerkesztőjével Kriskó János beszélgetett.
2023.06.08

Bán Mór a Hunyadi-sorozatról: a legmeglepőbb részek a leghitelesebbek

A 94. Ünnepi Könyvhétre megjelent a Hunyadi-saga legfrissebb, immáron 12. kötete. Az új könyv az országnagy és hadvezér Hunyadi János történetének európai jelentőségű másfél esztendejét dolgozza fel az 1451-53-as éveket érintően. Innen már csak az epikus végkifejletre vár a hátralévő két kötet, melyek Konstantinápoly 1453-as ostromát és az 1456-os nándorfehérvári diadalt tárgyalják majd. Az országos sikersorozat kecskeméti szerzőjét, Bán Jánost, alias Bán Mórt a Városháza-napok programsorozat elemeként Kriskó János kérdezte csütörtök este a frissen felújított épület dísztermében.
2023.04.13

Beszélgessünk! HÍRÖS KECSKEMÉTIEKKEL

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közkedvelt Hírös Kecskemétiek című pódiumbeszélgetés-sorozata a 2022/23-as évadban ötödik alkalommal 2023. április 24-én hétfőn 18 órakor várja az érdeklődőket három őszinte, mélyreható, helyenként humoros beszélgetéssel. Beszélgetőpartnereink ismert, kecskeméti kötődésű személyiségek, akik pályájukról, sikereikről, bukásaikról és terveikről életük legemlékezetesebb pillanatainak felidézésével mesélnek a Kelemen László Kamaraszínházban (Kecskemét, Rákóczi út 15.).
2023.03.08

Larry: dadogós rapper az Otthon mozi vetítésén

Bernáth Szilárd Larry című filmjét már negyedik alkalommal játszotta az Otthon mozi, mégis vagy százan váltottak jegyet a március 2-i vetítésre, és az alkotókkal való találkozóra. Ők pedig nem csak a közönségtalálkozón szólaltak meg, hanem a Kecskeméti Televízió Múzsa című magazinjában is.