Címke: lakhatási támogatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6335 találat
2024.04.16

Lakásügynökséget állítanának föl a fiatalok lakhatási támogatásának bővítésére

Eddig 42-en vették igénybe a fiataloknak szánt lakhatási támogatást Kecskeméten. Az akár havi 50 ezer forintot is elérő önkormányzati támogatást újra kiírták, most ezeknek a második körös pályázatoknak az elbírálása zajlik – mondta az Esélyteremtési Bizottság kedd reggeli ülésén Engert Jakabné alpolgármester, aki kitért arra is, hogy a sikeres támogatási rendszer továbbfejlesztésére egy TOP-os pályázat keretében lakásügynökséget állítanának fel.
2024.03.01

41 fiatal kap lakhatási támogatást Kecskeméten

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány csütörtöki döntése alapján 50 kérelmezőből 41 fog kapni lakhatási támogatást Kecskeméten. A közgyűlés még decemberben döntött arról, hogy támogatja a helyben munkát vállaló fiatalok havi albérleti díjának 50 százalékát, pályázat útján, legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Az önkormányzat elégedett az első akció eredményével és azt ígéri lesz folytatása.
2023.12.07

Közgyűlés – Akár havi 50 ezer forintos támogatást is kaphatnak albérletre a fiatalok

A csütörtöki városi közgyűlés egyhangú döntése értelmében akár havi 50 ezer forintos önkormányzati támogatást is kaphatnak lakbérre azok a 24 és 35 év közötti fiatalok, akik Kecskeméten helyezkednek el. A támogatást nem szociális alapon nyújtják. Feltétele a legalább középfokú végzettség, és előnyt élveznek azok, akik a hiányszakmákban dolgoznak.