Lakásügynökséget állítanának föl a fiatalok lakhatási támogatásának bővítésére

2024. 04. 16., 09:03
Eddig 42-en vették igénybe a fiataloknak szánt lakhatási támogatást Kecskeméten. Az akár havi 50 ezer forintot is elérő önkormányzati támogatást újra kiírták, most ezeknek a második körös pályázatoknak az elbírálása zajlik – mondta az Esélyteremtési Bizottság kedd reggeli ülésén Engert Jakabné alpolgármester, aki kitért arra is, hogy a sikeres támogatási rendszer továbbfejlesztésére egy TOP-os pályázat keretében lakásügynökséget állítanának fel.

Engert Jakabné elmondta, hogy a lakhatási támogatásra eddig mintegy 30 millió forintos keret állt rendelkezésre. A támogatásra piaci alapon bérelt lakások esetében is pályázhattak a fiatalok. Az önkormányzat az új bérlakás-program keretében megépült öt homokbányai lakást is bevont a rendszerbe.

Előnyt élveznek a hiányszakmákban – az oktatásban, az egészségügyben, a szociális szférában – elhelyezkedő fiatalok – emelte ki az alpolgármester.

Az új lakásügynökség még szélesebb körben hozzáférhetővé tenné a lakhatási támogatást, és hatékonyabbá tenné a pályázati rendszer lebonyolítását.

Az Esélyegyenlőségi Bizottság Kecskemét város TOP Plusz városfejlesztési programtervének módosítása keretében tárgyalta a lakásügynökség kérdését. A TOP-os programterv módosításai nagyrészt technikai jellegűek – mondta el a bizottsági ülésen Balogh Zoltán, a Fejlesztéspolitikai Iroda vezetője –, a lakásügynökség az egyetlen jelentős új elem a tervezetben. A bizottság egyhangúlag támogatta és a csütörtöki közgyűlésnek elfogadásra ajánlotta az előterjesztést.

Kapcsolódó cikk