Címke: pénzmosás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2024.04.12

Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.
2024.04.10

Hét év börtönt kér az ügyészség Vancsura Istvánra

Pénzmosással vádolja az ügyészség a kecskeméti baloldal képviselőjét, Vancsura Istvánt, aki a kecskeméti baloldal jelöltje a 3-as körzetben az önkormányzati választáson. Abban a vesztegetési ügyben, amelyben a baloldali politikus ötvenkettedrendű vádlott, ötvennégy fő ellen emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség és a Pénzügyminisztériumban valamint a  Miniszterelnökségben dolgozó egyes kollégákat is érinti az ügy. Az eset kecskeméti érintettjére, a gyurcsányista baloldal jelöltjére, Vancsura Istvánra 7 év börtönbüntetést kér az ügyészség.
2024.01.17

Más nevével és profilképével hirdetett a netes csaló, 60 embert vert át

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás, személyes adattal visszaélés és pénzmosás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy férfi a közösségi oldal piacterén más nevét és profilképét felhasználva 60 embert csapott be úgy, hogy előre fizetéssel műszaki cikkeket hirdetett meg eladásra. A kicsalt pénz elrejtésében élettársa is segített.
2022.12.12

100 milliós pénzmosás: letartóztattak egy szír férfit Kecskeméten

Letartóztatták ma délután azt a férfit, akit 100 milliós pénzmosással gyanúsítanak. A 38 éves szír állampolgár még júniusban, a bírósági meghallgatása előtt, Kecskeméten megszökött az őrizetből. A magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező gyanúsítottat Svédországban fogták el, ma pedig már a Nemzeti Adó és Vámhivatal géppisztolyos kommandósai kísérték a Kecskeméti Járásbíróságra, ahol elrendelték a letartóztatását.
2022.11.29

1 milliárd forint áfát nyúltak le körhintacsalással

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt egy bűnszervezet 7 tagjával szemben, akik 3 éven át szájmaszkok, kijelzővédők és más kisméretű termékek színlelt adásvétele során a magyar mellett uniós gazdasági társaságokból álló számlaláncot használtak fel körhintacsaláshoz, több mint 1 milliárd forinttal károsítva meg a magyar költségvetést.