Nemcsik Mátyás: „Vancsura ügye a bizonyíték arra, hogy a baloldalnak a kecskemétiek pénze kell”

2024. 04. 12., 13:21
Vancsura István pénzmosási ügye éppen azt bizonyítja, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldal a város kasszakulcsát akarja megszerezni – erre figyelmeztetett Nemcsik Mátyás. Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy hiába kér hét év börtönt az ügyészség Vancsurára, úgy tűnik, ennek sem lesz semmilyen következménye, mint ahogyan az országos politikában sem szokták felelősségre vonni a baloldali pártok a politikusaikat. Nemcsik Mátyás szerint a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak lépéseket kellene tennie Vancsura István ügyében.

„Újabb botrány van a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnál.” Így kezdte reakcióját Nemcsik Mátyás Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő annak fényében, hogy kiderült a napokban, hogy Vancsura István önkormányzati képviselőre hét év börtönt kér a Központi Nyomozó Főügyészség pénzmosás vádja miatt.

– Nem a levegőbe beszélünk akkor, amikor azt állítjuk, hogy a Gyurcsány vezette kecskeméti baloldalnak az a célja, hogy Kecskemét város kasszakulcsát megszerezze. Illetve itt az élő bizonyíték arra, hogy a Kecskemét városában dolgozó embereknek a pénze kell a baloldali vezetőknek
— mondta Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő.

Nemcsik Mátyás szerint életveszélyes forgatókönyv alakulna ki a kecskemétiek számára, ha ez a baloldal vezetné a várost. Az önkormányzati képviselő szerint a helyi baloldalnak cselekednie kellene.

Nagyon kíváncsian várom azt, hogy akár Király József, akár a Szövetség a Hírös Városért Egyesület fog-e lépéseket tenni, illetve kérdéses lesz-e az, hogy egy pénzmosással vádolt emberrel hogyan akarnak majd a későbbiekben együtt dolgozni, akár önkormányzati képviselőként, akár bármilyen más formában. Kérdés, hogy egy ilyen embert hogyan engedhetnek oda a város kasszakulcsához
— fogalmazott Nemcsik Mátyás.

Nemcsik Mátyás kiemelte, hogy sem Kecskeméten, sem az országos politikában a baloldali pártok nem vonják felelősségre azon politikusaikat, akik bűncselekményt követnek el, vagy akiknél egyáltalán felmerül a gyanú.

Az önkormányzati képviselő hozzátette: június 9-én sorsdöntő önkormányzati választás lesz, ezért fontos, hogy olyan jelölteket válasszanak a kecskemétiek, akik szívvel-lélekkel a városért dolgoznak.

Kapcsolódó cikk